16 biserici de lemn vor fi restaurate in acest an

Marti, 05 August 2008, ora 15:50
520 citiri
16 biserici de lemn vor fi restaurate in acest an

Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) va restaura in acest an 16 biserici de lemn din mai multe judete ale tarii.

Secretarul general in MCC, Virgil Nitulescu, a declarat marti in cadrul unei conferinte de presa ca noua dintre aceste biserici sunt de valoare nationala si universala, iar restul sunt reprezentative pentru patrimoniul cultural local.

Sase dintre ele se afla in Salaj, patru in Vrancea, cate doua in Valcea si Mures, iar cate unul in Alba si Maramures.

Pentru acest program, Ministerul Culturii si Cultelor va aloca 3,2 milioane de lei, banii fiind destinati realizarii proiectelor si executiei lor.

Virgil Nitulescu a declarat ca realizarea proiectelor in vederea restaurarii are un grad redus de dificultate, iar acest lucru permite o punere rapida in practica.

Nitulescu a evidentiat ca realizarea proiectelor in vederea restaurarii are un grad redus de dificultate, iar acest lucru permite o punere rapida in practica. Pentru unele obiective proiectele au fost deja realizate.

Potrivit secretarului general, in Romania exista aproximativ 30.000 de monumente istorice, dintre care 1.305 sunt biserici din lemn, 40% din acestea fiind monumente istorice de valoare nationala si universala.

Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
Un arbitru român va oficia la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Un arbitru român va oficia la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Dan Ardelean a fost inclus pe lista arbitrilor care vor oficia în probele de înot la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon...
#biserici, #lemn, #Romania, #restaurare , #frauda