18 planuri urbanistice din sectorul 3 sunt ilegale

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 13:48
1282 citiri
18 planuri urbanistice din sectorul 3 sunt ilegale

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a stabilit ca 18 Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD) aprobate de Consiliul Local al Sectorului 3 au fost emise cu incalcarea legii.

Drept urmare, Prefectura Muncipiului Bucuresti a atacat in contencios administrativ aceste planuri. Procesul se judeca la sectia a IX-a contencios administrativ a Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Consiliul Local al sectorului 3 a emis 80 de PUD-uri pe 18 iulie 2007, iar inspectoratul a constatat ca 18 dintre acestea au fost emise cu incalcarea Legii privind amenajarea teritoriului. Planurile modifica regimul de inaltime pentru cladirile din zonele pentru care au fost emise.

"Planurile ubanistice de detaliu nu pot modifica decat distanta cladirii construite fata de vecinatati, nu si regimul de inaltime al zonei. Spre exemplu, planul pentru strada Invingatori nr. 32 prevede posibilitatea construirii unor cladiri de opt etaje.

Asta desi, in zona, regimul de inaltime este de parter plus un etaj, iar planul urbanistic general prevede un regim de inaltime de cel mult patru etaje", explica Nicusor Dan, reprezentat al organizatiei neguvernamentale Salvati Bucurestiul.

Planul urbanistic de detaliu privind strada Invingatori a fost reclamat la ISC de locuitorii din zona. La fel s-a intamplat si in celelalte situatii.

Planul Urbanistic General (PUG) contine prevederi la scara intregului oras. PUG stabileste norme generale, pe baza carora se elaboreaza, la scara mai mica, planurile urbanistice zonale (PUZ) si, apoi, PUD.

PUZ stabileste norme mai detaliate decat PUG, pentru o anumita zona a orasului. El poate fi modificat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), atat in privinta regimului de inaltime, cat si a densitatii cladirii (suprafata ocupata de cladire in raport cu cea a parcelei pe care se construieste).

PUD stabileste norme la nivelul unei parcele sau ale unei strazi, mai exact parametrii in care se poate construi. PUD este documentul pe baza caruia se elibereaza certificatul de urbanism sau autorizatia de construire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#planuri, #urbanistice, #ilegale, #sectorul , #frauda