26 de medici cercetati pentru luare de mita

Luni, 02 Februarie 2009, ora 13:37
1929 citiri
26 de medici cercetati pentru luare de mita

26 de cadre medicale din Fetesti sunt cercetate pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite, dupa ce politistii ialomiteni au stabilit ca acestea au eliberat scutiri medicale contra cost unor elevi din Fetesti.

Informatia a fost furnizata de catre reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romani (IGPR), informeaza NewsIn.

Potrivit IGPR, 114 elevi din clasele clasele a XI-a, a XII-a si a XIII-a din cadrul Grupului Industrial Alimentar, Liceul Teoretic si Grupului Scolar Constructii Cai Ferate din Fetesti au prezentat cadrelor didactice 367 adeverinte medicale pentru motivarea absentelor scolare, in care au fost consemnate diagnostice fictive de catre personalul medical din localitate.

In plus, au fost sesizate si 24 de adeverinte medicale falsificate prin completarea unor formulare tipizate descarcate de pe Internet.

Politistii au stabilit ca, pentru emiterea adeverintelor, 26 cadre medicale de la cabinete de pe raza Municipiului Fetesti si a comunelor arondate au pretins diferite sume de bani sau bunuri, de la un numar de 63 de elevi.

Adeverintele au fost folosite pentru motivarea absentelor scolare, adunate in catalog, din motive ce nu tineau de existenta unor afectiuni medicale.

In urma cercetarilor, au fost constate la cele trei unitati de invatimant 269 infractiuni, din care 26 infractiuni de luare de mita, 63 de infractiuni de dare de mita, 10 infractiuni de primire de foloase necuvenite, 43 de infractiuni de fals intelectual, 13 infractuni de fals material in inscrisuri oficiale si 114 infractiuni de uz de fals.

Au fost intocmite trei dosare penale, cercetarile find continuate de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita.

#medic cercetat, #eliberare scutire falsa, #elev , #frauda