5.000 de romani au semnat pentru eliminarea pasapoartelor biometrice

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 17:34
2837 citiri
5.000 de romani au semnat pentru eliminarea pasapoartelor biometrice
Foto: Frontnews

Peste 5.000 de romani au semnat o petitie initiata de asociatiile Civic Media, Asociatia pentru Apararea Libertatilor Publice si Asociatia ANGEL cerand statului Roman sa nu mai elibereze pasapoartele biometrice.

Asociatia Adevar si Dreptate si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea s-a judecat cu Statul Roman in dosarul 543/2/2009 la Curtea de Apel Bucuresti privind suspendarea Hotararii de Guvern nr. 1566/2008 din 25/11/2008 cu privire la inregistrarea datelor biometrice in noile pasapoarte, informeaza un comunicat al asociatiei Adevar si Dreptate remis Ziare.com.

Miercuri Asociatia Adevar si Dreptate si cabinetul de avocatura Mihai Rapcea s-au judecat in procesul intentat Guvernului Romaniei dosar 543/2/2009 Curtea de Apel Bucuresti.

Avocatii asociatiei au cerut suspendarea Hotararii de Guvern nr. 1566/15.11.2008 - care impune obligativitatea introducerii de CIP-uri cu date biometrice in noile pasapoarte.

Alte cereri de interventie in acest proces au facut si organizatiile Asociatia Civic Media, Asociatia pentru Apararea Libertatilor Publice si Asociatia ANGEL si au fost adunate si depuse in acest proces peste 5.000 de cereri de interventie depuse de cetatenii romani .

Avoatii Mihai Rapcea, Dumitru Niturad si Georgescu Catalin au precizat ca pasapoartele biometrice contravin Art. 23 si 29 din Constitutia Romaniei si ca prevederile acestor hotarari aduc prejudicii libertatilor fundamentale ale omului ale cetatenilor romani.

Ministerul de Interne a avut o cerere de interventie in contradictoriu cu Asociatia Adevar si Dreptate si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea solicitand respingerea actiunii. Judecatoarea, doamna Cosma Carmen Valeria, a hotarat ca va pronunta solutia in 7 zile

Roncea: "50.000 de romani nu vor pasapoarte biometrice"

Pe de alta parte, Victor Roncea, presedintele asociatiei Civic Media, a contactat Ziare.com si a precizat ca in realitate este vorba de peste 50.000 de romani care nu vor pasapoarte biometrice.

"5.000 este numarul cererilor de interventie in procesul intentat Guvernului Romaniei. Semnaturi sunt peste 50.000. Respectiv 20.000 de semnaturi olografe, dintre care 10.000 au fost deja depuse la Guvern iar alte 10.000 vor fi depuse la Parlament si peste 30.000 sunt online la adresele http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html contra cip si contra Legii 298 pe www.petitieonline.ro", a mai precizat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pasaport biometric instanta, #romanii cer scoaterea, #proces pasaport biometric , #frauda