Accident grav la Braila: Un barbat, impuscat din greseala de un politist

Sambata, 26 Septembrie 2009, ora 15:17
4213 citiri
Accident grav la Braila: Un barbat, impuscat din greseala de un politist
Foto arhiva

Un barbat din Braila se afla internat in coma de gradul IV dupa ce, sambata dupa-amiaza, un glont provenit de la o echipa numeroasa de politisti braileni, care urmareau un roman acuzat de crima in Italia, i-a ricosat in gat.

Potrivit primelor informatii, politistii din Braila s-au mobilizat cu toate resursele din dotare si au incercat sa repereze urmaritul in trafic. Dupa cateva zeci de minute, au ajuns din urma o masina inmatriculata in Bulgaria, inauntrul careia se afla suspectul. Cum soferul masinii a refuzat sa opreasca, agentii de politie au tras mai multe focuri de arma, unul dintre gloante ranind, din greseala, un barbat.

"Era o actiune organizata de Serviciul Urmariri al Inspectoratului General al Politiei Romane, impreuna cu politistii judiciari de la Braila. Cautau un barbat din Braila, pe numele caruia exista un mandat de arestare european pentru savarsirea infractiunii de omor, in Italia.

Echipajele au interceptat in trafic un autoturism Ford Mondeo cu geamuri fumurii, in care se banuia ca se afla cel cautat. Politistii au blocat autoturismul, insa soferul acestuia a dat cu spatele, lovind o alta masina a Politiei, care il blocase. Fordul a lovit apoi masina Politiei din fata, pentru a pleca.

Politia a tras un foc de avertisment in plan vertical, apoi a tras in pneu. Acest din urma glont a ricosat si a intrat prin parbiz, ranind soferului Fordului", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, Jenel Sogor.

Barbatul aflat acum in coma, Alexandru Parvu, in varsta de aproximativ 30 de ani, nu este cel cautat de oamenii legii, ci complicele infractorului, la randul lui urmarit international. Oamenii legii aveau informatii ca in masina s-ar afla un alt brailean, Giulian Dumitrascu, de 33 de ani, pe numele caruia atoritatile judiciare din Italia au emis un mandat de arestare european pentru comiterea infractiunii de omor deosebit de grav.

Conform aceleiasi surse, in autoturismul Ford se mai afla un barbat, care a fost retinut pentru audieri. "Alaturi de conducatorul auto aflat in spital, cel retinut va fi cercetat pentru complicitate la favorizarea infractorului", a adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Sansele de supravietuire sunt minime

Barbatul impuscat in cap, sambata, la Braila, dupa ce un glont tras de politisti a ricosat, este operat, la ora difuzarii acestei stiri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Galati, insa medicii sunt rezervati in privinta sanselor sale de supravietuire.

"Pacientul a fost adus in stare critica. El prezinta o plaga cerebrala impuscata si se afla in coma de gradul IV. In aceste clipe este operat, dar e greu de spus daca va rezista interventiei chirurgicale", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Galati, dr. Nicolae Bacalbasa.

Victima, Sorin Parvu, are 30 de ani si este din Braila. El a fost impuscat accidental sambata, in jurul orei 14.00, in timp ce conducea un autoturism Ford Focus urmarit de Politie.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#barbat impuscat politist Braila, #politie urmarire infractor Braila, #focuri arma Braila , #frauda