Accidentul de la Valea Calugareasca, cauzat de o "mana criminala"?

Sambata, 10 Mai 2008, ora 21:00
6325 citiri
Accidentul de la Valea Calugareasca, cauzat de o "mana criminala"?

Autoritatile nu exclud posibilitatea ca accidentul de tren de sambata, de la Valea calugareasca, soldat cu moartea unei persoane, sa fi fost determinat de o mana criminala.

Astfel, potrivit directorului CFR Infrastructura, George Marcu, deraierea trenului s-ar fi putut produce fie din motive de ordin tehnic, fie din cauza unei "maini criminale", insa acest lucru va putea fi elucidat numai dupa ce vagoanele vor fi ridicate de pe sine si vor fi masurate boghiurile.

Sambata seara, erau inca asteptate sa soseasca de la Bucuresti doua macarale speciale cu care sa fie ridicate vagoanele deraiate, dupa care urmau sa fie masurate boghiurile vagoanelor. In cazul in care este vorba de defectiuni tehnice, problemele puteau sa apara fie la linie, fie la materialul rulant, mai sustin oficialii sositi la fata locului.

De asemenea, nu este exclusa nici eroarea umana, insa calatorii au sustinut ca viteza de deplasare a trenului era foarte redusa la momentul producerii accidentului, ceea ce face putin probabila aceasta varianta.

Ajuns la locul accidentului, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a confirmat ca a existat o problema la macazul numarul 9, acolo unde a avut loc deraierea, dar aceasta fusese remediata in urma reviziei, insa o concluzie privind cauzele producerii accidentului nu poate fi trasa decat dupa o ancheta amanuntita.

In acest sens, a fost constituita o comisie, membrii acesteia luand probe de la fata locului pentru a verifica daca a fost vorba de o defectiune a macazului.

Locomotiva si doua din cele sase vagoane ale acceleratul 1661 au deraiat, in jurul orei 17.00, la trecerea peste macazul din apropierea garii Valea Calugareasca.

O tanara in varsta de 16 de ani si-a pierdut viata in accidentul feroviar, iar alte patru persoane au fost ranite. In tren se aflau aproximativ 200 de pasageri. Locomotiva si primele doua vagoane au iesit de pe linie, dar nu s-au rasturnat, primul vagon fiind usor inclinat.

Se pare ca locomotiva ar fi lovit un stalp, pe care l-a retezat si s-a oprit in al doilea stalp. La circa trei ore de la producerea accidentului, calatorii au putut pleca spre destinatiile initiale, cu ajutorul unui alt tren sosit la locul accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#tren, #cauza, #ipoteze, #deraiere, #Valea Calugareasca, #mana criminala , #frauda