Adrian Cioroianu va plati 1200 lei pensie alimentara, in loc de 800 lei

Joi, 01 Mai 2008, ora 13:20
5893 citiri
Adrian Cioroianu va plati 1200 lei pensie alimentara, in loc de 800 lei

Pentru fostul ministru de externe, Adrian Cioroianu, se anunta vremuri din ce in ce mai grele. Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 au decis, miercuri, ca fostul ministru trebuie sa plateasca fiului sau o pensie alimentara de 12 milioane lei vechi, la cererea fostei sotii, cu 4 milioane mai mult decat cea pe care o plateste in prezent, informeaza NewsIn.

Avocatul lui Adrian Cioroianu a declarat la un termen al procesului ca fostul ministru voia sa plateasca o pensie alimentara mai mare, dar nu a fost de acord cu suma de 20 de milioane ceruta de fosta sa sotie, Luminita Cioroianu.

"Din 2003, Adrian Cioroianu a platit o pensie alimentara de 8 milioane de lei vechi, mai mult decat a decis instanta. Cioroianu este de acord sa plateasca 10-11 milioane de lei vechi direct copilului, nu fostei sale sotii", a declarat la iesirea din sala avocatul lui Adrian Cioroianu.

Avocatul fostului ministru a depus la dosar inscrisuri care demonstreza faptul ca Adrian Cioroianu a avut un venit lunar de 6.500 lei brut si ca nu a realizat alte venituri in afara de salariul de ministru.

La termenele anterioare, avocatul lui Adrian Cioroianu, Cristian Sarbu, a declarat in fata instantei ca ministrul a platit intotdeauna mai mult decat valoarea pensiei alimentare si, in plus, a lasat pe numele fiului sau apartamenul castigat in urma partajului de la divort.

Cristian Sarbu a mai aratat ca se doreste aducerea intr-o postura delicata a fostului ministru de externe.

"Se vrea un circ. Este un tata model. Se vrea aducerea lui intr-o postura neplacuta", a spus avocatul lui Adrian Cioroianu, Cristian Sarbu.

"Este un lucru foarte dureros pentru ca este si un copil la mijloc care va vedea aceste stiri cand mama lui face aceste lucruri si il cheama in instanta pe tatal lui tocmai pentru niste obligatii pe care dansul si le-a indeplinit, si mai mult decat atat este un lucru foarte urat si nu stiu ce ii va spune peste cativa ani acestui copil", a mai declarat avocatul lui Adrian Cioroianu la iesirea din sala.

Pe 27 noiembrie 2007, Luminita Cioroianu l-a actionat in judecata pe Adrian Cioroianu pentru a-i plati copilului ramas in custodia ei, o pensie alimentara mai mare, pana la cota legala, insemnand o patrime din venitul net al ministrului.

Luminita Cioroianu a depus aceasta cerere motivand ca veniturile lui Adrian Cioroianu au crescut o data cu investirea sa in functia de ministru de externe.

"Este perfect normal si moral ca de statutul social al tatalui sa beneficieze si copilul sau minor", se arata in motivarea cererii prin care Luminita Cioroianu l-a actionat in judecata pe Adrian Cioroianu.

In urma divortului dintre cei doi soti, instanta a dispus ca Adrian Cioroianu sa plateasca o pensie de intretinere a copilului in valoare de 8 milioane de lei vechi.

Adrian si Luminita Cioroianu s-au casatorit in 1993 si au divortat 10 ani mai tarziu, in 2003.

Cei doi au un copil minor, Mihai, in varsta de 9 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

La câți pensionari a ajuns România, în luna martie. Cât este pensia medie în țara noastră
La câți pensionari a ajuns România, în luna martie. Cât este pensia medie în țara noastră
Un număr de 4.752.548 de pensionari era înregistrat în martie 2024 în România, cu 3.890 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.247 de lei, conform...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Cioroianu, #pensie, #alimentara, #marita , #frauda