Ziare.com

Alegerea Floricai Bejinaru la sefia CSM, contestata in instanta

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:34

   

Alegerea Floricai Bejinaru la sefia CSM, contestata in instanta
Viorica Costiniu, presedinte de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, a declarat ca va contesta in instanta decizia CSM de alegere a noului presedinte al CSM in persoana Floricai Bejinaru, care a fost acuzata de colaborare cu fosta Securitate.

Costiniu a vorbit despre autoritatea morala a magistratului, care ar fi trebuit "sa indemne la decenta".

Florica Bejinaru a fost acuzata de colaborarea cu fosta Securitate, ea primind initial un verdict de la CNSAS in acest sens, care apoi a fost schimbat.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, in iunie 2009, recursul declarat de Ministerul Justitiei impotriva deciziei CNSAS, prin care s-a stabilit ca Florica Bejinaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu a facut politie politica.

Dosarul s-a aflat, initial, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, apoi a fost stramutat la Curtea de Apel Constanta, la cererea judecatoarei Florica Bejinaru. Instanta a respins contestatia Ministerului Justitiei impotriva deciziei CNSAS, iar MJ a facut recurs, respins, de asemenea, de instanta suprema.

In contestatia formulata impotriva deciziei CNSAS, din 6 iulie 2006, prin care judecatoarea Florica Bejinaru a fost absolvita de colaborarea cu Securitatea, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a enumerat mai multe motive procedurale si a solicitat Curtii de Apel sa judece si pe fond cazul.

Monica Macovei a contestat, in primul rand, modul in care s-a desfasurat votul la CNSAS. Ea i-a acuzat pe membrii Colegiului ca nu au avut majoritate de voturi pentru aceasta decizie. A fost criticat si faptul ca decizia nu a fost motivata.

Pe data de 18 mai 2006, prin Decizia nr.166, Colegiul CNSAS a stabilit calitatea de colaborator al Securitatii in cazul judecatoarei Florica Bejinaru, presedinta Tribunalului Mehedinti si membru in CSM, precum si faptul ca aceasta a facut politie politica in calitate de colaborator al Securitatii. Ulterior, prin Decizia nr. 255 din 6 iulie, acelasi an 2006, CNSAS decide contrariul, respectiv faptul ca Bejinaru nu a facut politie politica.

In aprilie 2009, magistratii din tara au cerut revocarea unor membri CSM, printre care se afla si Florica Bejinaru, care a venit in Consiliu de la la Tribunalul Mehedinti, pentru lipsa de reactie fata de problemele din sistem. Cererea a ramas fara rezultat.
Sursa: rNews

Articol citit de 2264 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

AOLEU !

A inviat Leanta Codoi ! Nea' Nicule ai ramas singur ACOLO ! Dar mai bine ramii acolo, aici e mare càrie-Por !!!
Repet : asa popor, asa conducatori !

 

Sunt un superficial !!!

De fapt am vrut sa va rog sa mascati pe ecran, la pozà, "podoaba capilara" a tov.-ei din poza : veti obtine - pe cuvint!- pe Ceasca tinar, cu buzele tzuguiate fluierind "Internatzukala" ...in ruseste !

pcr-istii out

au trecut 20 de ani de la disparitia pcr-ului. exista oameni neminjiti de apartenenta la pcr care acum au in jur de 40 de ani. suficient pentru a prelua toate posturile de conducere

 

Autoritatea morala a magistratului Costiniu este proverbiala - intradevar, cam mult putregai in justitia din Romania

Costiniu a vorbit despre autoritatea morala a magistratului, care ar fi trebuit "sa indemne la decenta"

Presedintele Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu este urmarit penal pentru complicitate la traficul de influenta savarsit de senatorul PSD Catalin Voicu (MEDIAFAX)

Florin Costiniu este suspectat ca ar fi intervenit pe langa colega sa Gabriela Barsan, presedinta Sectiei Contencios Administrativ a Curtii Supreme, pentru a obtine o sentinta favorabila omului de afaceri Costel Casuneanu, acesta urmand sa-si adjudece astfel un contract de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale

Florin Costiniu este sotul judecatoarei Viorica Costiniu, membru onorific al Asociatiei Magistratilor din Romania

 

MODIFICAŢI CONSTITUŢIA!

Principalele caractere ale oricărei puteri in stat sunt eligibilitatea si temporaritatea. De altfel, acestea si asigură egalitatea lor. Altfel, e dictatură. Chiar si a justitiei!
Inamovibilitatea si stabilitatea sunt exact contrariul acestora, fiind introduse la noi de către "părintele Constitutiei" pentru sotia sa, judecătoare.
"Modelul Francez" ce a stat la baza acestora a dus la cresterea numărului judecătorilor Francezi peste măsură, astfel că azi nu mai stiu cum să scape de ei.
PRINCIPALELE MODIFICĂRI CONSTITUŢIONALE trebuie să vizeze asigurarea echilibrului puterilor in stat. De aceea, trebuie prevăzute si pentru puterea "judiciară" (si nu "judecătorească", asa cum a fost adaptată, iar nu tradusă) eligibilitatea si temporaritatea.

 

Este ceva strigator la cer

In tara asta nu mai sunt oameni nemanjiti, care sa nu fi colaborat cu securitatea si care sa poata conduce o institutie? Chiar numai de astia avem parte? Nu au nici un pic de bun simt; dar nici cei care au votat-o. Ce zice Mona Pivniceru acum? Daca planeaza o suspiciune asupra ei sa stea deoparte. Dar CNSAS care se intoarce dupa cum bate vantul? Numai niste putregaiuri toti. Si avem pretentie sa se schimbe ceva in tara asta. Niciodata.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor