Alina Gorghiu, acuzata ca a defaimat Autoritatea pentru Achizitii

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 16:42
1616 citiri
Alina Gorghiu, acuzata ca a defaimat Autoritatea pentru Achizitii

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice o acuza pe sefa Comisiei de Ancheta in cazul Ridzi ca a facut declaratii defaimatoare si nefondate.

"In data de 09.07.2009, presedintele Comisiei de Ancheta, Alina Gorghiu a declarat public, la inmanarea raportului de control, din care a citat, ca se propune de catre comisie, 'sesizarea primului-ministru privitor la incompetenta reprezentantilor ANRMAP, care, atat prin raportul de control desfasurat la nivelul Ministerului Tineretului si Sportului, cat si prin depozitia presedintelui ANRMAP in fata comisiei, au girat o procedura de achizitie publica ilegala'", arata un comunicat al Autoritatii.

In fata acuzatiei emise de deputatul PNL, Alina Gorghiu, ANRMAP precizeaza ca reprezentantii Autoritatii au inteles ca pe o datorie morala fata de Parlamentul Romaniei sa participe la lucrarile Comisiei de Ancheta si sa prezinte membrilor acesteia rezultatele raportului de control efectuat la MTS cu privire la procedura de achizitie in cauza.

"Contrar precizarilor din raportul Comisiei, prezentat public, joi seara, ANRMAP a pus la dispozitia membrilor Comisiei, toate documentele disponibile din dosarul de supraveghere intocmit de echipa de control a ANRMAP, asa cum reiese si din stenogramele postate pe site-ul Camerei Deputatilor privind audierea presedintelui ANRMAP din data de 06.07.2009", se mai arata in document.

Pe de alta parte, "la parcurgerea raportului dat publicitatii de catre Comisie, s-a observat ca dna Presedinta Alina Gorghiu a defaimat nefondat ANRMAP, o institutie independenta, precum si pe reprezentantii ei".

ANRMAP acuza ca in raportul din care "se citeaza" nu se prezinta nici o sesizare la adresa primului-ministru privitor la Autoritate, cum de altfel nici nu se face vreo referire la raportul de control al acestei institutii.

Comisia parlamentara care a anchetat modul in care au fost organizate de catre Ministerul Tineretului si Sportului evenimentele din 2 mai, de Ziua Tieretului, a decis sa ceara inceperea urmaririi penale in cazul ministrului Monica Iacob Ridzi.

"La subpunctul 4.5 deputatii imputa schimbarea procedurilor de achizitie, subpunctul 4.6 se reclama incalcarea art. 5 din legea 21 pe 1996 republicata, privind ofertele trucate la licitatii, subpunctul 4.7 este reclamat faptul ca ministrul Monica Iacob Ridzi a aprobat nota de fundamentare fara o verificare in prealabil a costurilor necesare pentru organizarea evenimentelor de Ziua Tineretului, iar la subpunctul 4.8 este trecut faptul ca raportul ANRMAP a fost gresit", a declarat Alina Gorghiu joi seara, atunci cand a prezentat rezultatele anchetei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Gorghiu acuzatii defaimatoare, #raport Ridzi ANRMAP , #frauda