Alistar: Judecatorul care l-a lasat liber pe Gorbunov trebuie exclus

Duminica, 01 Februarie 2009, ora 20:30
2495 citiri
Alistar: Judecatorul care l-a lasat liber pe Gorbunov trebuie exclus

Ministerul Public trebuie sa analizeze infractiunile savarsite de autoritatile statului, MAI si Ministerul Justitiei sa explice comunicarea defectuoasa dintre institutiile responsabile in cazul Gorbunov, iar CSM sa dispuna excluderea din sistem a judecatorului Maria Nicola, apreciaza Victor Alistar.

"Consideram ca ultimul scandal este emblematic pentru capacitatea sistemului romanesc de a asigura aplicarea legii si standardele angajatilor, fie magistrati, politisti sau angajati publici", a declarat duminica, pentru NewsIn, directorul Transparency International Romania, Victor Alistar.

"Se impune analizarea factorilor care au dus la aceste fapte, prezentarea lor publica si a masurilor care vor fi luate, astfel incat evenimente ca acesta sa poata fi prevenite si sa nu se mai repete", apreciaza Alistar, subliniind obligativitatea autoritatilor de atrage la raspundere pe cei vinovati si de a prezenta public masurile luate.

Din datele prezentate in media, se impune interventia Parchetului, mai arata Victor Alistar, pentru ca este vorba despre savarsirea unei serii largi de infractiuni de catre institutiile statului.

De asemenea, se impune interventa Consiliului Superior al Magistraturii pentru excluderea din magistratura a judecatorului Maria Nicola, care a dispus intreruperea executarii pedepsei, pentru 3 luni, pentru Serghei Gorbunov. Totodata, mai sustine directorul TI Romania, Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei trebuie sa explice cum este posibil ca circuitul informatic sa fie atat de defectuos, incat comunicarea ca un detinut nu s-a intors la locul de detentie sa ajunga in mai multe zile de la penitenciar la politie.

"TI Romania considera ca opinia publica si mass media trebuie sa monitorizeze autoritatile in continuare, pentru ca peste acest subiect sa nu se lase tacerea", este mesajul lui Victor Alistar.

Principalul suspect in cazul dublei crime de la Brasov de joi, Serghei Gorbunov, purta la el un act de identitate cu fotografia sa, dar cu datele altei persoane, a declarat, la Realitatea TV, seful IJP Brasov, Constantin Arisanu.

"Acum, in anii 2008-2009, acesta apare cu un act de identitate fals, reusit, cu fotografia sa, insa cu datele unei alte persoane. Daca l-ar fi oprit un politist pe strada, de unde sa cunoasca ca este criminalul Gorbunov? Daca era suspect si tremura, verificarea in baza de date ar fi aratat ca politistul are in fata sa o persoana absolut in regula", a explicat Arisanu.

Reamintim ca doua persoane au fost impuscate, joi, si o alta ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Serghei Gorbunov, #jaf Brasov, #Transparency International , #frauda