Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ambasadorul rus la Chisinau: Romanii au atacat Transnistria in 1992

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 17:46
2142 citiri
Ambasadorul rus la Chisinau: Romanii au atacat Transnistria in 1992

Ambasadorul rus la Chisinau, Valeri Kuzmin, a declarat ca Rusia a adus pacea in regiunea transnistreana si ca "printre cei care au atacat Benderul (Tighina) s-au numarat si cetateni ai statului vecin - Romania".

Kuzmin (foto) a sugerat, luni seara la Pro TV Chisinau, ca razboiul de pe Nistru din 1992 a fost pornit de partea moldoveneasca, informeaza Unimedia, citata marti de NewsIn.

"Ca doar nu au venit oamenii din Bender sa impuste la Chisinau cetateni pasnici si neinarmati! A venit domnul Ilascu si alti tovarasi, combatanti, pentru a obliga prin forta militara si cu ajutorul armelor populatia Transnistriei sa se alature Moldovei. Vedeti ce a facut Saakasvili in Osetia de Sud? A venit sa-si apere tara sa la Thinvali!

Tot asa si combatantii moldoveni au venit atunci sa-si apere patria la Bender!", a declarat ambasadorul rus la Chisinau, potrivit unui fragment video postat pe site-ul televiziunii.

Potrivit lui Kuzmin, in Republica Moldova exista in prezent peste 120.000 de cetateni rusi, a caror problema cea mai mare este ca nu li se asigura "un bilingvism eficient".

Valeri Kuzmin a spus ca negocierile referitoare la solutionarea crizei transnistrene sunt intr-o "faza incipienta", evitand sa ofere mai multe detalii referitoare la etapa de negocieri.

Intrebat de ce tratativele au un caracter atat de secret, Kuzmin a declarat ca rezultatele nu sunt facute publice "pentru a a nu fi prejudiciate", adaugand ca "solutionarea crizei transnistrene este un proces foarte complicat".

Ambasadorul a mai spus ca "Moscova nu controleaza autoritatile de la Tiraspol, ci le influenteaza".

Declaratiile de luni ale ambasadorului rus la Chisinau, Valeri Kuzmin, aflat la post de circa un an, intervin in conditiile in care Romania a marcat marti implinirea a 130 ani de la stabilirea relatiilor diplomatice romano-ruse.

In prezenta ambasadorului rus la Bucuresti, Aleksandr Ciurilin, ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, a evidentiat legaturile istorice si culturale dintre Romania si Federatia Rusa, precum si momentele de mare complexitate care si-au pus amprenta asupra relatiilor bilaterale de la stabilirea relatiilor diplomatice in septembrie - octombrie 1878.

Potrivit unui comunicat MAE, Comanescu a subliniat promovarea consecventa de catre Romania a dialogului si deschiderii fata de Federatia Rusa.

Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
Beijingul sfidează SUA. O navă care transferă arme către Rusia, găzduită de China. ”Nu vom sta cu mâinile în sân”
China asigură acostarea unui cargo rusesc sancţionat de SUA, implicat în transferuri de arme nord-coreene către Rusia, potrivit unor imagini din satelit. Dovezile sunt de natură să susţină...
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Propagandiștii Kremlinului au făcut deja lista orașelor rusești care ar putea fi lovite de ucraineni cu rachete americane ATACMS VIDEO
Perspectiva ca Forțele Armate ale Ucrainei să fie dotate cu rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune i-a speriat pe propagandiștii de la Kremlin. Una dintre cele mai importante...
#Rusia, #rus, #Transnistria, #Romania, #Comanescu , #frauda