Ziare.com

Ambasadorul SUA i-a prezentat lui Basescu scrisorile de acreditare

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 20:56

   

Ambasadorul SUA i-a prezentat lui Basescu scrisorile de acreditare
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein, a prezentat, miercuri, presedintelui Romaniei Traian Basescu scrisorile de acreditare, preluand astfel in mod oficial functia de conducere a misiunii diplomatice americane.

Tot miercuri, la palatul Cotroceni, au prezentat presedintelui Traian Basescu scrisorile de acreditare ambasadorul Statelor Unite Mexicane, Maria Cristian de la Garza Sandoval, ambasadorul Republicii Filipine, Isaias F. Begonia, ambasadorul Regatului Tarilor de Jos, Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool, ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne si ambasadorul Republicii Federale Germania, Andreas von Mettenhein.

La inceputul lunii august, Mark Gitenstein a depus juramantul in fata vicepresedintelui SUA Joe Biden pentru a deveni ambasador in Romania. Senatul american votase in unanimitate in luna iulie propunerea presedintelui Barack Obama de trimitere a lui Mark Gitenstein la post la Bucuresti.

Mark Gitenstein, expert respectat la Washington, a facut parte dintre consilierii echipei de tranzitie pe care presedintele Barack Obama a numit-o pana la investirea sa in functie.

In varsta de 63 de ani, Mark Gitenstein este expert la Brookings Institution, specializat pe probleme legate de securitate nationala si libertati civile. Inainte de 1989, cand a devenit partener la firma multinationala de avocatura Mayer Brown, Gitenstein a fost director executiv la Foundation for Change Inc.

Anterior, Gitenstein lucrase la Senat timp de 17 ani, atat la biroul personal al senatorului Joseph Biden, in prezent vicepresedinte al Statelor Unite, cat si ca principal consilier la comisia juridica a Senatului american, pe care Biden a condus-o timp de mai multi ani.

Nascut la 7 martie 1946 in statul Alabama, Mark Gitenstein este licentiat al Universitatii Duke si doctor in stiinte juridice al Universitatii Georgetown.

Sursa: rNews

Articol citit de 794 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Misto...

.. titlu de articol. Ca si cand ai spune: "Tanti Aglaia i-a aratat lui Basescu pozele de la tara". Halal jurnalism

 

VENI VIDI si VICIILII

adevaratu' *** mintesti!Ce doreai sa execute jurnalistu'o pupatura pe obrazul brazdat de hule al marinarului?scrisorili sant scrisori si atarna usor-i,bine ca veni si bine ca sosi...cine va fugi???
G-Constanta

 

SPECIALIST IN DREPTURILE MINORITATZILOR.....

JI-DANUL ESTE SPECIALIST IN DREPTURILE MINORITATZILOR SI LIBERTATZI CIVILE.....ATENTZIE ROMANI, CRED CA E CAZUL SA VA FACETZI PASAPOARTE TZIGANESTI SAU UNGURESTI DIN TIMP....( CUM, NU EXISTA PASAPOARTE TZIGANESTI INCA ?!)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor