AMR sustine ca SRI face presiuni asupra magistratilor

Joi, 28 Mai 2009, ora 20:30
1952 citiri
AMR sustine ca SRI face presiuni asupra magistratilor

SRI face presiuni si acte de intimidare a judecatorilor, sustine Asociatia Magistratilor din Romania, care si-a propus sa se adreseze Comisiei Europene, Parlamentului European si Consiliului Europei.

AMR precizeaza intr-un comunicat, ca la Tribunalul Neamt s-ar fi prezentat un lucrator al Serviciului atunci cand magistratii de la aceasta instanta au transmis forurilor internationale un mesaj privind justitia din Romania.

Potrivit comunicatului Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorii Tribunalului Neamt, constituiti in Adunare Generala din 27 aprilie 2009, au hotarat sa se adreseze instantelor europene, pentru a le aduce la cunostinta "presiunile si discreditarea la care este supusa justitia din Romania cu scopul vadit de decredibilizare si desfiintarea acesteia ca putere in stat".

In ziua in care mesajul a fost facut public in Romania si transmis forurilor internationale sus mentionate, sustine AMR, la sediul Tribunalului Neamt s-a prezentat un lucrator SRI solicitand "confidential" relatii despre demersurile judecatorilor mentionand ca acesta isi rezerva dreptul de a cere date suplimentare.

"Averizam din nou ca statul de drept in Romania este o himera, el devine tot mai mult un stat politienesc in stadiu de consolidare controlat de serviciile secrete care au dezlegare sa intimideze judecatorii si justitia ca putere in stat, climatul de intoleranta fata de magistrati, devenind o constanta publica oficiala in Romania", a declarat Mona Pivniceru, presedintele AMR.

SRI raspunde AMR ca demersurile sale au fost oficiale

SRI a anuntat ca demersurile institutiei, care s-au desfasurat in mod oficial, nu au alt scop decat protejarea valorilor Constitutiei, precizarea fiind facuta dupa ce AMR a acuzat ca Serviciul face presiuni si acte de intimidare a judecatorilor.

"Referitor la comunicatul AMR, as dori sa subliniez ca activitatile intreprinse de SRI in acest domeniu vizeaza contrar celor sustinute in comunicat, tocmai identificarea acelor aspecte care pot afecta starea de legalitate in realizarea actului de justitie si a principiul separarii puterilor in stat.

De asemenea, demersurile institutiei noastre, care s-au desfasurat de altfel in mod oficial, nu au alt scop decat protejarea valorilor Constitutiei, pe care SRI este obligat sa le apere", a declarat pentru NewsIn sefului Biroului de presa al Seriviciului, Sorin Sava.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#SRI presiuni magistrati, #Asociatia Magistratilor din Romania, #judecatori Tribunal Neamt , #frauda