Andrei Iucinu nu a fost prejudiciat prin vanzarea ziarului "Adevarul"

Luni, 28 Iulie 2008, ora 14:32
1618 citiri
Andrei Iucinu nu a fost prejudiciat prin vanzarea ziarului "Adevarul"

Contestatia lui Andrei Iucinu prin care spunea ca a fost prejudiciat prin vanzarea actiunilor "Adevarul" a fost respinsa, luni, de magistrati pe motiv ca el este doar "potential mostenitor" al lui Dumitru Tinu.

Iucinu a contestat vanzarea a 60 la suta din actiunile ziarului, informeaza NewsIn.

Instanta mai arata ca Andrei Iucinu nu a dovedit ca a fost prejudiciat si ca ar avea dreptul sa conteste vanzarea actiunilor ziarului Adevarul de catre Ana Maria Tinu catre omul de afaceri Dinu Patriciu.

Judecatorii retin ca Andrei Iucinu este "potential mostenitor" si ca toate bunurile din mostenire sunt in litigiu, aratand ca acesta poate sa aiba drepturi asupra bunurilor detinute de Dumitru Tinu numai dupa ce obtine in instanta o hotarare definitiva in acest sens.

"Reclamantul (n.red. Andrei Iucinu) invoca incalcarea drepturilor sale de potential mostenitor, desi acestea sunt in litigiu si nu formeaza obiectul cauzei. Din aceasta perspectiva, hotararea de modificare a actului constitutiv nu i-a adus niciun prejudiciu in mod direct, acesta rezultand din incheierea contractului de vanzare-cumparare a actiunilor, fapt evidentiat chiar de modalitatea de evaluare a prejudiciului invocat, acest din urma act nefiind insa atacat in cauza. Din pozitia invocata de potentialul mostenitor al defunctului Dumitru Tinu, nici chiar vanzarea actiunilor nu ar fi prin ea insasi pagubitoare, pretul inlocuind bunurile in masa succesorala si existand modalitati pentru inlaturarea efectelor actelor incheiate cu privire la bunurile succesorale", retin magistratii Tribunalului Bucuresti in motivarea sentintei.

Procesul prin care Andrei Iucinu cere recunoasterea calitatilor de mostenitor al lui Dumitru Tinu se afla pe rolul Judecatoriei Sectorului 3, avand termen de judecata pe data de 24 septembrie.

Pe 12 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis sa respinga ca neintemeiata contestatia lui Andrei Iucinu impotriva vanzarii a 60 la suta din actiunile "Adevarul" catre omul de afaceri Dinu Patriciu, instanta obligindu-l pe fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu la cheltuieli de judecata.

Andrei Iucinu este obligat prin sentinta Tribunalului la cheltuieli de judecata catre Ana Maria Tinu in valoare de 2.000 de lei si la alte 11.900 de lei catre "Adevarul".

Hotararea nu este definitiva.

Dosarul a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti in 16 decembrie 2007, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis recursul declarat de Andrei Iucinu si au casat sentinta initiala a tribunalului.

Curtea de Apel a stabilit pe 28 ianuarie, in mod definitiv, ca Andrei Tinu este fiul lui Dumitru Tinu.

Dumitru Tinu a decedat la data de 1 ianuarie 2003, in urma unui accident de masina.

Citeste si:
Jogger, noul vehicul de familie al gamei Dacia, poate fi comandat începând cu 1 Decembrie. Care este prețul de pornire
Jogger, noul vehicul de familie al gamei Dacia, poate fi comandat începând cu 1 Decembrie. Care este prețul de pornire
Jogger, noul vehicul de familie al gamei Dacia, poate fi comandat începând cu data de 1 Decembrie în întreaga reţea de agenţi autorizaţi ai mărcii. Potrivit unui comunicat oficial al...
Hotelul Susai din Predeal a fost vândut. Investițiile uriașe anunțate de un mare dezvoltator internațional
Hotelul Susai din Predeal a fost vândut. Investițiile uriașe anunțate de un mare dezvoltator internațional
Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe anunţă achiziţia hotelului Susai din Predeal şi are în vedere investiţii de circa 60 de milioane de euro pentru renovarea şi modernizarea...