Antonie Solomon ramane in arest preventiv

Marti, 16 Martie 2010, ora 13:17
839 citiri
Antonie Solomon ramane in arest preventiv
Foto: Arhiva

Tribunalul Arges a respins, marti, cererea de liberare sub control judiciar a primarului Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv in urma cu doua saptamani.

Decizia magistratilor poate fi atacata cu recurs in 24 de ore de catre avocatii primarului, recurs care se va judeca la Curtea de Apel Pitesti.

Audierile de marti au durat aproximativ doua ore si jumatate, iar magistratii au ramas in pronuntare in jurul orei 11,00. Antonie Solomon a parasit sediul Tribunalului Arges in jurul orei 11,35 si nu a facut nici o declaratie.

Judecarea cererii de liberare provizorie sub control judiciar depusa de avocatii primarului Craiovei, Antonie Solomon a fost amanata la sfarsitul saptamanii trecute pentru marti, 16 martie. Cei care au cerut amanarea au fost chiar avocatii lui Solomon, care au motivat ca inca nu stiu motivarea la recursul respins pe data de 8 martie de catre magistratii Curtii de Apel Pitesti, cand s-a decis ca edilul sa ramana in stare de arest preventiv.

Tribunalul Arges a admis ca cererea de liberare provizorie sub control judiciar, sa se judece marti, pe data de 16 martie. Antonie Solomon a sosit vineri la Tribunalul Arges in jurul orei 11,30 si a precizat ca nu vrea sa comenteze absoluit nimic.

Antonie Solomon a ramas in arest, dupa ce pe data de 8 martie, Curtea de Apel Pitesti a respins recursul inaintat de avocatii edilului impotriva deciziei de arestare preventiva data saptamana trecuta de Tribunalul Arges.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a emis, miercuri dimineata, ordinul prin care il suspenda din functia de primar al municipiului Craiova pe Antonie Solomon, care a fost arestat preventiv, saptamana trecuta, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual.

"Institutia Prefectului a primit decizia Tribunalului Arges din 3 martie 2010, prin care Antonie Solomon a primit mandat de arestare preventiva, confirmata printr-o alta decizie a Curtii de Apel Pitesti. Astfel, acesta este suspendat de drept din functie, eu semnand si ordinul de prefect pe care urmeaza sa il transmit la IPJ Arges si la Consiliul Local Municipal Craiova", a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Ordinul prefectului prevede ca Antonie Solomon este suspendat din functia de primar pana pe 31 martie 2010, atunci cand expira mandatul de arestare preventiva. Conform legii administratiei publice locale, la trei zile dupa primirea unei copii dupa ordinul prefectului de suspendare din functie a lui Antonie Solomon, consilierii locali trebuie sa se reuneasca pentru a desemna, prin vot secret, pe unul dintre cei doi viceprimari, care sa preia atributiile detinute de Antonie Solomon.

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Solomon, amanata

Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie, pentru 29 de zile, fiind acuzat ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

El a negat acuzatiile de mita care i se aduc si a afirmat ca are o avere mare si ca nu ar fi avut nevoie de banii lui Cornel Penescu, mai ales ca stia ca acesta este prieten cu "dusmanul" sau Adrian Mititelu, finantatorul echipei Universitatea Craiova. De asemenea, Solomon a afirmat ca nu poate fi acuzat de fals si uz de fals, deoarece nu el se ocupa de legalitatea actelor in primarie.

Potrivit DNA, primarul ar fi primit 40.000 de euro pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova si 10.000 de euro pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Solomon ar fi primit banii in mai multe transe, in perioada februarie - noiembrie 2006. El a fost arestat preventiv sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Consilierii din Craiova nu au ales un interimar in locul lui Solomon

Directia Nationala Anticoruptie a cerut instantei arestarea preventiva a primarului Craiovei in baza unor interceptari a doua discutii telefonice dintre Cornel Penescu si Antonie Solomon, respectiv Cornel Penescu si Adrian Mititelu, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Astfel, Cornel Penescu ar fi vorbit cu Mititelu, care i-a spus: "Ma descurc, am rezolvat situatia, o sa dau niste bani". De asemenea, in discutia dintre Penescu si Solomon, patronul PIC i-a spus primarului Craiovei: "Maine vin la primarie".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Antonie Solomon arestat mita, #Solomon retinut control judiciar , #frauda