Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti strange bani pentru Haiti

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 08:22
960 citiri
Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti strange bani pentru Haiti
Foto: CrestinOrtodox.ro

Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti organizeaza o colecta in bani, in perioada 17-23 ianuarie, pentru ajutorarea populatiei din Haiti, afectata de cutremurul din 12 ianuarie.

Donatiile se pot face la toate parohiile romano-catolice din Bucuresti si din judetele Tulcea, Constanta, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, informeaza un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti.

"Nu putem sa nu dam si noi, Biserica Catolica din Romania, un semn de solidaritate cu fratii nostri din Haiti, stiind bine ca, desi ajutorul nostru este destul de mic, iubirea si apropierea de ei, de cei ramasi in viata si in suferinta, si de cei plecati la Domnul, este cu mult mai mare", a motivat aceasta initiativa Inaltpreasfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti.

Conform informatiilor furnizate de Agentia de Presa Catolica Fides (www.fides.org), 70% din populatia Republicii Haiti (circa 7.039.000 de persoane) este de confesiune catolica. Biserica Catolica din Haiti administreaza 26 de spitale, 213 dispensare, 4 leprozerii, 23 de case pentru batrani si bolnavi cronici, 39 de orfelinate.

#Arhiepiscopia Romano Catolica, #arhiepiscopie fonduri Haiti, #fonduri Haiti arhiepiscopie , #frauda