Armata va avea spital ultramodern cu heliport si banca de tesuturi

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 09:22
2251 citiri
Armata va avea spital ultramodern cu heliport si banca de tesuturi

Guvernul a aprobat construirea unui nou spital cu 20 de sali de operatie, heliport, banca proprie de sange si de tesaturi, pentru Armata, la cererea UE, dar si a NATO.

Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" va fi mutat de Ministerul Apararii pe motiv ca nu mai corespunde normelor moderne medicale din cauza ca unitatea sanitara este construita pe orizontal si despartita in prea multe pavilioane, scrie Cotidianul.

"In plus, Pavilionul Z, care este principalul corp al spitalului, are gradul I de risc seismic, adica cladirea se poate prabusi in cazul unui cutremur", se precizeaza in hotararea de guvern aprobata.

Locatia spitalului va fi mutata pe Calea Plevnei, pe locul actualei cazarmi 867 Bucuresti, care are o suprafata de 2,57 hectare.

Noua unitate sanitara, destinata personalului militar, va avea medici specializati in toate domeniile medicale si chirurgicale, laboratoare diverse, incepand de la microbiologie si pana la genetica si toxicologie, dar si cele mai performante ecografe, tomografe si unitati de medicina nucleara.

Spitalul va avea 900 de paturi si va avea cate o sectie din fiecare domeniu medical. Unitatea sanitara va avea patru unitati de radiologie clasica, doua tomografe computerizate, o unitate de rezonanta magnetica, patru ecografe si doua angiografe.

Toate aparatele vor fi monitorizate printr-un dispecer, iar daca unul se va strica, spitalul il va putea repara chiar in incinta. Spitalul Militar va avea si statie de colectare si de tratare a deseurilor si a apelor reziduale.

Pe locul actualului Spital Militar "Dr. Carol Davila" va ramane doar compartimentul de evidenta medicala, programare si informare. Construirea spitalului se va realiza cu bani de la bugetul de stat, dar si din finantari externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#spital militar, #norme UE, #dotari laboratoare , #frauda
Comentarii
I
Ion R
rank 1
Stie cineva daca e vorba de interese imobiliare, Becale & Co
C
cosim
rank 1
si panarama ala de plotonier sarbu ajuns general peste noapte cat mai sta?