Audieri in cazul Solomon: Presiuni asupra angajatilor pentru autorizatia PIC

Vineri, 05 Martie 2010, ora 22:18
1059 citiri
Audieri in cazul Solomon: Presiuni asupra angajatilor pentru autorizatia PIC

O angajata a Primariei Craiova, din cadrul Directiei de Urbanism, desemnata pentru a verifica documentatia aferenta autorizatiei de construire a hypermarketului PIC la Craiova, a sustinut, la audiere, ca, "in mod cert", asupra sa s-au exercitat presiuni pentru redactarea autorizatiei.

Angajata din cadrul Directiei de Urbanism care era desemnata pentru a verifica documentatia aferenta autorizatiei de construire a declarat, pe 26 februarie, la audieri, ca "in mod cert, asupra sa s-au exercitat presiuni pentru redactarea autorizatiei de construire, iar acestea puteau fi exercitate fie de arhitectul sef, fie de la secretarul primariei, fie de primarul municipiului Craiova", se arata in referatul de arestare al procurorilor DNA.

Procurorii DNA au mai precizat ca autorizatia a fost semnata de Antonie Solomon chiar in aceeasi zi in care Penescu a depus cererea, chiar daca legea prevede un termen maxim de eliberare de 30 de zile pentru a putea fi analizata toata documentatia depusa de catre solicitant si a fost completata cu mentiuni nereale.

"S-a precizat ca la data de 18 noiembrie 2005, SCP. S.A., prin reprezentant I. P., a mai depus o cerere pentru emiterea autorizatiei de construire, inregistrata sub nr.224138, iar la data de 24 noiembrie 2005, prin adresa inregistrata sub acelasi numar, Primaria municipiului Craiova, sub semnatura viceprimarului G. N. si a arhitectului sef D. M., a comunicat solicitantului ca documentatia depusa pentru obtinerea autorizatiei de construire nu a obtinut viza juridica favorabila, intrucat exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti."

"Ulterior insa, dupa remiterea sumelor de bani cu titlu de mita in mod repetat, autorizatia de construire s-a eliberat, in conditiile existentei aceleiasi documentatii depuse la data de 18 noiembrie 2005, ajungandu-se la situatia paradoxala ca hypermarket-ul PIC Craiova sa inceapa sa functioneze de la data de 26 octombrie 2006, in conditiile in care terenul pe care era amplasat, se afla inca in extravilanul municipiului Craiova", se mai arata in referatul cu propunerea de arestare al procurorilor DNA.

Lucratorii anticoruptie au precizat si zilele in care finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, a fost in vizita la Antonie Solomon si a remis sumele date cu titlu de mita.

"In data de 09 noiembrie 2006, numitul Penescu Cornel, actionar principal al S.G P. SA Pitesti, s-a deplasat personal in municipiul Craiova, judetul Dolj, unde s-a intalnit cu primarul municipiului Craiova - Antonie Solomon, caruia i-a remis, la sediul primariei, suma de 10.000 euro, cu scopul ca acesta din urma sa nu-si indeplineasca in mod corespunzator atributiile de serviciu, sa-si exercite autoritatea asupra membrilor Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, judetul Dolj, in care avea calitatea de presedinte, in vederea aprobarii cererii Regiei Autonome de Transport Craiova care solicita acordul de prelungire a traseului nr. 13 (autobuz) pana in zona unde era amplasat Hypermarket P. Craiova si infiintarea unor perechi de statii pe acest traseu, in prealabil ca S.G P. SA Pitesti, prin reprezentanti legali, depunand o solicitare in acest sens", au mentionat procurorii DNA.

Tot din datele de ancheta a reiesit ca in cursul lunilor februarie - martie 2006, in patru randuri, primarul municipiului Craiova a primit cu titlul de mita suma de 40.000 euro pentru a emite autorizatia de constructie pentru hypermarket-ul PIC Craiova.

"La data de 21 noiembrie 2006 Comisia de Sistematizare a Grculatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, judetul Dolj, a emis Hotararea nr. 12/2006, prin care, la punctul nr. 22, a aprobat cererea Regiei Autonome de Transport Craiova de prelungire a traseului nr. 13 pana la Hypermarket P. Craiova, autobuzele Regiei Autonome de Transport prestand servicii pentru S.G P. SA in perioada 24 noiembrie 2006 - 05 martie 2007,cu titlu gratuit (....)

In timpul efectuarii actelor de urmarire penala s-a mai stabilit ca in cursul lunilor februarie - martie 2006, in patru randuri, primarul municipiului Craiova, S. A., a primit cu titlul de mita suma de 40.000 euro pentru a emite autorizatia de constructie pentru hypermarket-ul P. Craiova, suma fiind remisa efectiv de catre actionarul principal al S.G P. S.A Pitesti, P. G. G, iar la data de 16 martie 2006 a fost emisa autorizatia de constructie cu nr. 303, autorizatie emisa cu incalcarea normelor (...), deoarece la momentul emiterii autorizatiei terenul pe care urma sa fie amplasata constructia se afla in extravilanul municipiului Craiova, judetul Dolj si avea destinatia de teren agricol, schimbarea destinatiei terenului din extravilanul in intravilanul localitatii realizandu-se in luna noiembrie 2006", se mai arata in documentul Tribunalului Arges.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#angajata primarie Craiova, #presiuni autorizatie Solomon, #Solomon arestat mita, #autorizatie supermarket Penescu , #frauda