Ziare.com

Auditor de la Curtea de Conturi, prins in timp ce copia la examen

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 12:32

   

Auditor de la Curtea de Conturi, prins in timp ce copia la examen
Frauda de la examene se extinde si la cadrele didactice, dupa ce Petru Winzer, auditor public extern al Curtii de Conturi si lector universitar al Universitatii Bucuresti, a fost prins in timp ce copia la un examen pentru ocuparea unui post de director.

Drept urmare, acesta a fost exclus din concurs si risca sa fie concediat, decizia urmand sa fie luata cu aprobarea presedintelui institutiei Nicolae Vacaroiu.

La sustinerea examenului pentru ocuparea unui post de director in cadrul Curtii de Conturi, Winzer fost prins cu fituici la examen chiar de sefa sa, consilerul de conturi, Georgeta Carmen Stanescu. Auditorul a fost exclus din examen, intrucat asupra sa avea materiale exact cu rezolvarile subietelor pe care le avea de tratat, noteaza Adevarul.

Winzer detine functia de auditor in cadrul Departamentului XI al Curtii de Conturi si responsabil cu activitatea Ministerului Apararii, Ministerului de Interne, Miniterului Afacerilor Externe si a televiziunii publice, iar pentru sustinerea examnului de ocupare a postului de director, concursul consta intr-o proba scrisa si un interviu.

Reprezentantii Curtii de Conturi au declarat ca este aproape imposibil ca un candidat sa aiba acces la subiecte inainte de examen, argumentand ca subiectele sunt trase la sorti chiar in sala in care se desfsoara examinarea. Mai mult, intr-un comunicat al Curtii de Conturi se precizeza clar ca in sala de curs candidatii nu au voie cu "telefoane mobile, pixuri, stilouri si alte obiecte de scris, materiale sau documente".

Dupa tentativa de fraudare a examnenului, Petru Winzer risca sa fie concediat de la Curtea de Conturi, mai ales ca exista si un precedent. In 2002, un fost consilier de conturi a fost concediat, dupa ce, la randul lui, a incercat sa copieze. Destituirea a fost aprobata de presedintele Curtii de Conturi de atunci, Dan Drosu Saguna.

Petru Winzer este absolvent al Academiei de Studii Economice, are un doctorat in marketing si este lector universitar la Universitatea Bucuresti. Din 2009 este angajat al Curtii de Conturi, iar fiica sa, Rebecca Andra Winzer, lucreaza la randul ei la Curtea de Conturi pe un post de consilier.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5432 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa ne numim ,

- hotomania , nu romania !

 

ce pretentii poti sa ai de la altii daca....

unul isi copiaza diploma de doctorat, e dovedit dar isi pastreaza avantajele, normal ca raia se intinde in toata societatea de la bacalaureat si pana la exemplul de mai sus.

 

Adica

fura tocmai cel ce va trebui ulterior sa descopere hotiile. Asat-i culmea ! Va fi vreodata leac pentru asa ceva ?

 
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor