Avocatii lui Gregorian Bivolaru, amendati

Vineri, 18 Ianuarie 2008, ora 15:45
2503 citiri
Avocatii lui Gregorian Bivolaru, amendati

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amendat vineri cu 8000 de lei doi avocati in procesul in care Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane si au amanat judecarea dosarului pentru data de 14 martie.

Avocata Cristina Mihaela Mitu a fost amedata cu suma de 3000 de lei din cauza ca a obiectat la refuzul judecatorului de a amana cauza, fara discutie, pentru a da posibilitatea unei persoane nou introduse in dosar, sa-si angajeze avocat, iar un aparator desemnat de judecator din oficiu a fost amendat cu suma de 5000 de lei pentru ca a cerut amanarea, invocand nestudierea dosarului si insuficienta pregatire pentru exercitarea apararii.

Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata in 15 iunie pe Gregorian Bivolaru si alte 20 de persoane din MISA sub acuzatiile de initiere, constituire ori aderare la un grup infractional organizat, trafic de persoane, propaganda nationalist sovina, promovarea ideologiei fasciste prin propaganda, instigare la ultraj.

Gregorian Bivolaru a fost trimis in judecata pentru opt infractiuni. Prima dintre acestea consta in aceea ca in perioada decembrie 2001 - martie 2004, in calitate de conducator de fapt al Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), impreuna cu alte persoane din conducerea acestei organizatii, folosindu-se de autoritatea pe care o avea in calitate de lider al miscarii, a obligat mai multe persoane, cazate in imobile aflate sub controlul M.I.S.A, sa desfasoare diverse activitati lucrative, denumite "karma yoga", neremunerate, in stare de aservire, cu incalcarea dispozitiilor legale referitoare la conditiile de munca, salarizare, sanatate si securitate sociala, in beneficiul exclusiv al M.I.S.A. si conducatorilor acesteia.

O alta infractiune se refera la faptul ca in perioada 1991 - martie 2004, impreuna cu o parte din invinuitii din dosar, a initiat, constituit si apoi condus in interiorul Asociatiei M.I.S.A., un grup infractional organizat, care ulterior s-a extins, ce actiona in mod coordonat, in baza unei structuri ierarhice piramidale bine stabilite, sub conducerea sa ferma (ordinele sale fiind transmise atat verbal, cat si printr-un sistem functional de bilete-inscrisuri, pe care inculpatul aplica rezolutii cu caracter obligatoriu) pentru a obtine beneficii materiale si financiare, constand in contravaloarea sanctiunilor pecuniare ("amenzi", "confiscari" de bunuri diverse), aplicate partilor civile si altor persoane vatamate, precum si a muncii neretribuite (denumite "karma-yoga"), prestate de acestea, toate fiind practicante de yoga in cadrul M.I.S.A.

A treia infractiune pentru care Bivolaru va fi judecat se refera la publicarea si vanzarea cartilor "Dezvaluiri cutremuratoare despre modul in care francmasoneria incearca sa distruga Romania", "SISA si francmasoneria", "Romania in fata unui alt Israel" si "Francmasoneria - misterele dezvaluite ale unei gigantice conspiratii satanice planetare", in care sunt promovate idei antisemite, reluate ulterior in cursurile de "yoga" sustinute in fata adeptilor MISA, au instigat la ura rasiala si nationala impotriva poporului evreu.

O alta infractiune consta in aceea ca, in interiorul MISA, Gregorian Bivolaru, impreuna cu alti invinuiti din dosar, a constituit un grup de persoane care promoveaza, printre altele, idei si conceptii ce instiga la ura rasiala, etnica, religioasa si antisemitism.

A cincea infractiune consta in aceea ca impreuna cu alti invinuiti Bivolaru ar fi promovat o ideologie rasiala in randurile adeptilor MISA, prin propaganda ce a fost realizata atat prin publicarea celor patru carti mentionate anterior precum si cu prilejul sustinerii cursurilor de yoga organizate in cadrul MISA.

O alta infractiune de care acelasi inculpat este acuzat consta in faptul ca, desi la data de 29 martie 2004 i-a fost ridicat pasaportul de catre organele de urmarire penala, a trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, indreptandu-se spre Suedia. Bivolaru mai este acuzat si ca, in perioada 2004 -2005, desi nu poseda pasaport sau alt titlu de calatorie valabil a trecut ilegal frontiera de stat a Regatului Suediei, fiind arestat la data 4 aprilie 2005 de organele de politie din orasul Malmo-Suedia.

Liderul MISA a mai fost trimis in judecata si pentru savarsirea infractiunii de instigare la ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Potrivit procurorilor, in noaptea de 12 spre13 martie 2002, Bivolaru ar fi instigat mai multe persoane, adepte MISA, sa evolueze pe scena Salii Polivalente din Bucuresti, in fata unui public alcatuit din 1.500 de spectatori, intre care se aflau si minori, interpretand dansuri cu caracter erotic, in stare de nuditate completa, simuland totodata intretinerea de raporturi sexuale cu ajutorul unor falusuri confectionate artizanal din diverse materiale; manifestare de natura sa aduca o grava atingere bunelor moravuri.

Potrivit acuzarii, Gregorian Bivolaru a initiat si condus, in perioada 1990 - 2004, sub acoperirea si in interiorul Asociatiei "Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut" (MISA), un grup infractional organizat, cu caracteristicile unei secte, alcatuit din aproximativ 45 de persoane - o mare parte invinuiti in prezenta cauza, ce actiona coordonat in baza unei structuri piramidale bine definite, sub conducerea autoritara a acestuia.

Potrivit procurorilor, grupul respectiv actiona in scopul extorcarii si exploatarii muncii neretribuite prestate de catre adeptii MISA depersonalizati (sub pretextul practicarii unei ramuri de yoga, respectiv KARMA-YOGA), atat in tara cat si in strainatate, abuzandu-se de autoritatea spirituala incontestabila exercitata asupra lor de Bivolaru in calitate de "profesor de yoga", "iluminat", "guru" si "maestru spiritual".

Aservirea practicantilor de yoga in cadrul MISA fata de Gregorian Bivolaru si inducerea starii de deplina obedienta a acestora s-a realizat cu ajutorul nemijlocit al persoanelor din esaloanele de conducere a organizatiei prin recrutarea posibililor adepti, indoctrinarea acestora, izolarea lor de familie, societate, locurile de munca, cazarea acestora in comunitati inchise, autarhice (numite "ashramuri), in conditii precare de subzistenta, fiindu-le interzis aproape orice contact cu alte persoane non-aderenti MISA, se mai arata in rechizitoriul DIICOT.

In acest context, sustin procurorii, Bivolaru si apropiatii lui au procedat atat la exploatarea sexuala cat si a muncii fizice sau intelectuale a adeptilor MISA precum si la savarsirea unor infractiuni privitoare la viata sexuala, contra libertatii persoanei, contra patrimoniului, de evaziune fiscala, spalare de bani, incalcarea legislatiei muncii si asigurarilor sociale de stat si a celei privitoare la protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Referindu-se la modalitatile de racolare a unor noi membri, procurorii au constatat ca, in mod premeditat, sunt exploatate cu abilitate diversele insatisfactii personale ale individului, apartinand unor medii sociale diferite, de la cei cu un grad de instructie scazut pana la cei din "elita societatii" (profesori, ingineri, medici etc.) si speculate greutatile cotidiene, sugerandu-se ca unica solutie practicarea exercitiilor de yoga care ar fi de natura sa ajute la depasirea obstacolelor, intentia manifesta fiind prevazuta si in statutul miscarii MISA.

Gregorian Bivolaru mai este judecat in lipsa si intr-un alt dosar, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, in care este acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora. Liderul MISA se afla in Suedia, unde a primit azil, dupa ce a invocat considerente politice. Decizia autoritatilor suedeze de a acorda rezidenta liderului MISA dateaza de la inceputul anului 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gregorian, #bivolaru, #avocati , #frauda
Comentarii
I
ion
rank 1
http://filme-misa.blogspot.com/2008/01/procesul-mpotriva-yoghinilor-misa-i-lui.html
I
ion
rank 1
http://filme-misa.blogspot.com/2008/01/procesul-mpotriva-yoghinilor-misa-i-lui.html