Avocatul lui Becali: Instanta nu trebuie sa tina cont de mediatizarea cazului

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 11:38
811 citiri
Avocatul lui Becali: Instanta nu trebuie sa tina cont de mediatizarea cazului

Avocatii lui George Becali vor ataca, in instanta, formularile din decizia de motivare a arestarii pentru 29 de zile.

Avocatul Catalin Dancu a declarat ca motivarea judecatorilor, care contine formulari ca "persoana publica", "apropiata de Biserica" si "formator de opinie" este complet gresita. Faptul ca Gigi Becali este persoana publica nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu decizia judecatorilor, in conditiile in care Uniunea Europeana garanteaza impartialitatea instantelor.

"Instantele sunt suverane si nu trebuie sa tina cont de mediatizarea cazului, aceasta nu ar trebui sa fie o presiune", a declarat Catalin Dancu, avocatul lui George Becali.

Avocatul a mai precizat ca exista posibilitatea ca el sa fie cercetat in libertate cu interdictie de a parasi tara.

"Trebuia sa i se spuna sa nu paraseasca tara, exista aceasta posibilitate, nu direct arestul", a declarat Dancu.

Dancu a precizat ca Gigi Becali are toata increderea in echipa de avocati, dar si in completul de judecata si va da o declaratie pentru a-si sustine nevinovatia, mai arata Dancu.

In ceea ce priveste speculatiile din media potrivit carora Traian Basescu ar fi cel care a orchestrat intreg scandalul pentru a distrage atentia de la afacerile lui Puiu Popoviciu, Mugur Ciuvica a declarat luni ca ipoteza nu este credibila.

"Becali nu a fost niciodata adversar al lui Traian Basescu, de aceea nu cred ca Traian Basescu a influentat in vreun fel acest caz", a declarat Mugur Ciuvica.

Dancu a adaugat ca nu a inteles din motivarea judecatorilor unde ar fi contradictia dintre declaratiile lui Catalin Smarandescu si Gigi Becali, in conditiile in care in faza de urmarire penala Becali nu a sustinut nicio declaratie.

Gigi Becali a fost retinut joi, 2 aprilie, sub acuzatia de instigare la lipsire de libertate, procurorii sustinand ca bodyguarzii sai i-ar fi rapit pe hotii care i-au furat masina latifundiarului si ar fi tras focuri de arma inspre unul dintre ei.

Recursul la decizia de arestare preventiva se judeca luni iar doua autocare de sustinatori ai lui Becali au sosit deja in fata Tribunalului, cerand eliberarea acestuia.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#avocat Becali, #instanta medizatizare caz , #frauda