Balbaiala la Guvern: Salariile profesorilor, majorate de la 1 octombrie

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 15:48
2656 citiri
Balbaiala la Guvern: Salariile profesorilor, majorate de la 1 octombrie

Salariile profesorilor vor fi majorate de la 1 octombrie cu 9% si nu de la 1 noiembrie, asa cum a promis guvernul Tariceanu.

Potrivit primelor informatii, Executivul spune ca a gresit cand a anuntat data de 1 noiembrie, informeaza Antena 3.

Presedintele Federatiei Educatiei Nationale, Catalin Croitoru, a declarat ca decizia a fost luata din cauza "competitiilor" dintre partidele politice.

Informatia a fost confirmata si de purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, care a declarat ca "majorarea va fi acordata conform negocierilor care au a avut loc cu sindicatele: o transa la 1 aprilie 2008 si a doua la 1 octombrie 2008".

Pe de alta parte, majorarea de 9% nu este pe placu l liderilor de sindicat, care cer insa ca salariile profesorilor sa fie majorate cu 50%, asa cum prevedea motiunea simpla a PSD, si ameninta cu actiuni de protest daca majorarea salariilor va ramane de numai 9%, dar si cu sanctionarea politicienilor la alegeri.

Federatia Sindicala "Spiru Haret" si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) considera ca majorarea salariilor profesorilor cu doar 9% este rezultatul unui troc politic intre PSD si PNL si cer ca lefurile cadrelor didactice sa fie marite cu 50%.

Federatia "Spiru Haret" ameninta si cu sanctionarea politicienilor la alegeri, daca salariile cadrelor didactice nu vor fi majorate cu 50%. "Ii avertizam ca 30 noiembrie 2008 va fi ziua in care vom evalua cu discernamant pozitia politicienilor nostri fata de invatamant si salariatii sai, iar rezultatele vor fi puse in urnele de vot", spune presedintele Federatiei, Gheorghe Isvoranu.

Federatia Educatiei Nationale (FEN) solicita parlamentarilor PSD, care au propus proiectul de lege privind majorarea salariilor cu 50%, sa-si exprime public opiniile fata de pozitia lui Mircea Geoana, care este de acord cu o majorare de doar 9%.

Premierul Tariceanu a anuntat marti, la finalul consultarilor cu liderii PSD pe tema adoptarii motiunilor simple depuse de social-democrati, ca salariile cadrelor didactice vor creste cu 9%, de la 1 noiembrie 2008. El a precizat ca majorarea va fi aplicata conform prevederilor din programul de majorare a salariilor pe anul in curs.

Citeste si:
SRI angajează hackeri: Dacă vor să devină ofiţeri, îi trimitem la facultate. La cât ajunge salariul unui debutant
SRI angajează hackeri: Dacă vor să devină ofiţeri, îi trimitem la facultate. La cât ajunge salariul unui debutant
General de brigadă, şeful Centrului Naţional Cyberint, Anton Rog a declarat, la un podcast difuzat pe canalul media al SRI, că Serviciul a angajat şi hackeri, chiar de pe băncile...
Domnule ministru, v-ați învățat să fim multifuncționali pe bani puțini!
Domnule ministru, v-ați învățat să fim multifuncționali pe bani puțini!
Nu, domnule ministru, nu ne vom abandona elevii! Vom fi lângă ei așa cum am fost întotdeauna când trebuia să luăm taurul de coarne și să ne unim pentru a face grevă, dar am renunțat...