Basescu catre Liiceanu: "Am vrut sa spun ca scoala scoate tampiti"

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 21:06
7235 citiri
Basescu catre Liiceanu: "Am vrut sa spun ca scoala scoate tampiti"

Presedintele Traian Basescu a fost suprins de microfonul unei camere tv in timp ce ii explica lui Gabriel Liiceanu ca duminica, la Guvern, a vrut sa spuna ca scoala scoate "tampiti", dar ca s-a abtinut in ultima clipa, si a vorbit despre "filosofi".

"Ce sa fac, incerc si eu sa aleg intre un tinichigiu si un filosof", a spus seful statului, intampinat de Gabriel Liiceanu, la intrarea in complexul Romexpo, unde urma sa participe la o lansare de carte scoasa sub egida Comisiei Prezidentiale pentru analiza comunismului.

"Eram duminica la Sibiu, am dat drumul la televizor si... Da, iar a spus ceva presedintele ....Zic, asta voiau", s-a auzit, in microfonul unei camere tv care se afla in preajma celor doi, o parte din replica lui Liiceanu.

"Si eu am gresit", a spus Basescu, explicand ca in loc sa spuna ca scoala romaneasca scoate filosofi vroia sa spuna initial ca scoate "tampiti". "Acum, si eu am gresit. Eu am vrut sa spun: scoala scoate tampiti. Si, in ultima clipa, am zis sa nu spun aceasta vorba. Este o prostie ce voiam sa spun. Desi ea pe fond era corecta", s-a justificat seful statului in fata lui Liiceanu, potrivit inregistrarii prezentate de Antena3.

Traian Basescu, prezent duminica la sedinta Executivului, a atras atentia ministrului Educatiei asupra situatiei dezastruoase a invatamantului si a cerut adaptarea programei scolare la realitatile economice.

Spunand ca "despre papadie si salata copii pot citi si pe Google", seful statului s-a aratat ingrijorat ca nu mai exista scoli care sa pregateasca mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania. "Sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus seful statului.

Basescu a sfatuit ministerul sa tina cont de sugestiile Comisiei prezidentiale pentru invatamant in elaborarea unor noi legi ale educatiei si a atras atentia ca trebuie facuta reforma cat mai repede in acest domeniu.

De asemenea, seful statului i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa nu scoata Educatia fizica din scoli. Reprezentantii ministerului spun ca planurile-cadru pentru programa la Educatie fizica au fost modificate si adoptate, in primavara, tocmai pentru atragerea elevilor in activitati sportive. Modificarile presupun o programa cu ora obligatorie de sport si intre trei si cinci ore extra-curriculare, fata de doua ore obligatorii.

#Basescu scoala tampiti, #Basescu Liiceanu intelectuali , #frauda
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Scleroza este singura boala de care cel care e atins nu-si da seama ca, e bolnav, ha, ha, ha!!!
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Deci , dupa voi , invatamantul romanesc e brici , ne invidiaza mapamondul .