Basescu: Sunt gata sa redevin prieten al Rafo

Miercuri, 16 Septembrie 2009, ora 12:14
3520 citiri
Basescu: Sunt gata sa redevin prieten al Rafo
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a ajuns, miercuri dimineata, la Rafo Onesti, unde a declarat ca a redevenit prietenul companiei, dupa ce aceasta si-a platit datoriile la stat.

Presedintele a ajuns la Rafo in jurul orei 10.00, fiind asteptat la poarta rafinariei de cateva zeci de angajati, de reprezentanti ai conducerii si ai sindicatului de pe platforma, informeaza Mediafax.

Liderul sindicatului "Rafinorul", Ion Marian, si angajatii Rafo i-au cerut presedintelui sprijin pentru acordarea garantiei de stat pentru contractarea unui imprumut, astfel incat sa poata fi continuate lucrarile de modernizare incepute in 2008 la rafinarie.

Seful statului a declarat ca a fost intai prieten al Rafo, apoi dusmanul societatii din Onesti si ca a redevenit prietenul rafinariei dupa ce aceasta si-a achitat datoriile catre stat.

"In istoria mea de om politic, am fost prieten, adversar si acum sunt gata sa redevin prieten al Rafo. Mi se pare ca abordarea pe care a avut-o noul management al Rafo este cea corecta deoarece s-a platit datoria de peste 200 de milioane de euro.

Este un bun punct de pornire a discutiilor si inteleg perfect momentul prin care trece Rafo. Este bine ca in perioada de criza dumneavoastra continuati investitiile in vederea modernizarii", le-a spus Basescu reprezentantilor conducerii rafinariei.

Presedintele a intrat apoi la discutii cu conducerea Rafo si cu liderii sindicali.

Dupa vizita de la Rafo, Basescu ar urma sa mearga la fabrica de avioane Aerostar din Bacau, precum si la Colegiul "Grigore Cobalcescu" din Moinesti.

#Basescu vizita Rafo Onesti , #frauda