Bataie in Mall Plaza Romania: clanul Preda a sarit la agentii BGS

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 19:59
22067 citiri
Bataie in Mall Plaza Romania: clanul Preda a sarit la agentii BGS
Foto: Realitatea TV

Membrii unui clan interlop din Capitala, cunoscut sub numele de clanul Preda, au intrat intr-un conflict violent cu membrii firmei de securitate din mall-ul Plaza Romania, incidentul soldandu-se cu raniti in ambele tabere.

Seful firmei BGS care asigura paza din Plaza Romania, Bogdan Oprea, a declarat la Realitatea TV ca violentele au fost declansate de mai multi membri ai clanului condus de Eugen Preda, care au intrat in conflict cu agentii de securitate.

"Clanul este cunoscut, este extrem de violent, a proferat amenintari ca taie oamenii ca ei nu isi mai pot face combinatiile in mall din cauza noastra", a spus Oprea sustinand ca acestia "au sarit la bataie scotand mai multe cutite".

Oprea a mai declarat ca agentii SPIR au sosit la fata locului "intr-un minut" si mai multi membri ai clanului Preda, "cei care nu au rupt-o la fuga", au fost condusi la sectie.

Agentul BGS a mai spus ca el insusi a fost lovit chiar de catre liderul gruparii care numara zeci de persoane, Eugen Preda, in timpul unei confruntari directe.

Pe de alta parte, Oprea mai sustine ca interlopii ar fi avut asupra lor arme albe si s-a declarat convins ca politistii vor gasi in masinile lor si alte arme, cutite si rangi.

Totodata, acesta a afirmat ca nu este prima oara cand au un asemenea conflict cu membrii acestei grupari, lucru reclamat in repetate randuri la Sectia 22 de politie. "Sunt interlopi cu antecedente penale, altii sunt in curs de judecare. Iau bani ca taxa de protectie, mii de euro", a mai declarat Oprea la Realitatea TV.

Politia i-a condus pe toti la sectie

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a confirmat doar o parte din afirmatiile agentului BGS.

"A fost o altercatie intre un paznic al firmei de securitate si un cetatean care a parcat neregulamentar. S-au deplasat imediat la fata locului luptatorii SPIR si conducerea Sectiei 22 de Politie", a declarat Ciocan precizand ca dupa cateva minute in care magazinul a fost evacuat de clienti iar cateva persoane au fost invitate la sectie, linistea la fata locului s-a restabilit si programul a fost reluat.

"Au fost cateva persoane conduse la sediul sectiei de politie 22 pentru verificari", a mai precizat purtatorul de cuvant, subliniind faptul ca "retinerea unor persoane se face doar in anumite conditii. In afara politiei nimeni nu poate lua decizia de a lipsi pe cineva de libertate".

Fratii Preda nu sunt la primul incident violent in Plaza

Celebrul luptator si campion european si national de Wushu Eugen Preda si fratele sau Adrian Preda au fost arestati in luna septembrie 2008, pentru tentativa de omor deosebit de grav, acuzati fiind de mai multe acte de violenta, comise in Capitala.

Ultimul scandal a fost provocat pe 6 iulie in Plaza Romania, cand cei doi au injunghiat trei persoane, ranindu-le grav.

Cu toate acestea, cei doi au fost pusi in luna octombrie 2008 in libertate, deoarece instanta nu a dorit sa prelungeasca mandatul de arestare preventiva de 29 de zile.

Camelia Badea

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#clan interlop Preda, #Plaza Romania bataie, #taxa protectie , #frauda