Becali a injurat o jurnalista care l-a intrebat despre declaratia de avere

Luni, 15 Martie 2010, ora 16:15
6681 citiri
Becali a injurat o jurnalista care l-a intrebat despre declaratia de avere
Foto: Capital

Europarlamentarul George Becali a rabufnit la telefon, in timp ce discuta cu o jurnalista de la "Ziua Veche", care l-a intrebat despre unele neconcordante din declaratia sa de avere.

"Pa' da da-te-n *** mea, ce esti tu anchetatoare, ce esti procuroare? Imi bag *** in declaratia de avere si in tine! Da, da-te-n *** mea!", i-a spus Becali jurnalistei, potrivit inregistrarii audio publicate de Ziua Veche.

Aceasta a indraznit sa-l intrebe de ce n-a declarat niciun interes in documentele depuse la Parlamentul European, in conditiile in care in urma cu doi ani recunostea, in mod public, ca este actionar la firma SC. LEOSER. SA.

Actele oficiale arata ca actionarii oficiali sunt Vasile Geambazi (nepotul lui Becali), Horia Culcescu (finul lui Becali - supranumit "regele legumelor") si Marin Culcescu, in varsta de 70 de ani. Latifundiarul a acordat lui Culcescu un imprumut de 15 milioane de euro, iar lui Gambazi 12 milioane de euro.

Modul in care Becali s-a adresat jurnalistei a fost condamnat si de organizatiile "Reporteri fara Frontiere" si "Active Watch" din Romania.

"Suntem socati de declaratiile ofensatoare ale lui Becali. Este inaceptabil ca un membru al Parlamentului European sa o insulte pe Popescu intr-un mod atat de virulent si deranjant. Politicienii par sa isi piarda autocontrolul din ce in ce mai des, uitand obligatiile morale pe care le incumba pozitia lor oficiala si un salariu din venituri publice", se arata in comunicatul organizatiilor, remis Ziare.com.

Declaratiile de interese financiare pe care le fac parlamentarii europeni nu sunt doar obligatorii, ci sunt, de asemenea, de interes public. Jurnalistii au o obligatie in a pune intrebari legate de aceste declaratii, iar parlamentarii europeni trebuie sa raspunda in detaliu, se mai arata in sursa citata.

Reactia absurda a lui Becali nu reuseste sa ascunda dorinta sa de a evita acest subiect. Natura exacta a intereselor sale financiare si a posesiunilor sale trebuie sa fie explicata, precizeaza Active Watch.

Nu este pentru prima oara cand Becali isi pierde controlul in fata reprezentantilor presei si foloseste un limbaj nedemn.

In 2002, l-a insultat si l-a amenintat pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu intr-o cafenea, dupa ce acesta a scris un articol in ziarul "Adevarul" despre un controversat schimb de terenuri cu armata romana.

Pe 3 noiembrie 2001, Becali si garzile sale de corp l-au insultat si l-au lovit pe Malonga Parfait, gazda emisiunii sportive Fotbal Max difuzata de ProTV, dupa ce acesta din urma vorbise in emisiune despre Becali si proprietatea sa asupra echipei de Steaua Bucuresti. In timpul atacului asupra lui Parfait, Becali a spus ca nu putea permite sa fie luat in ras de o persoana de origine africana.

Dupa ce Steaua Bucuresti a pierdut o semi-finala UEFA Cup impotriva Middlesbrough pe 30 aprilie 2006, Becali le-a ordonat garzilor sale de corp sa o ia pe jurnalista Ana Maria Neagu de la Realitatea TV din fata sa. Jurnalista il intrebase daca mai este mandru de prestatia jucatorilor sai. Una dintre garzile de corp a insultat-o pe jurnalista si a lovit-o in picior.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...