Becali a scapat de DNA in scandalul blaturilor

Joi, 13 Martie 2008, ora 08:03
1693 citiri
Becali a scapat de DNA in scandalul blaturilor

Dosarul penal al "blaturilor" din fotbal a fost inchis de DNA, dupa ce procurorii anticoruptie au decis pe 19 februarie a.c. neinceperea urmaririi penale in dosarul privind aranjarea unor meciuri de fotbal din Liga I, relateaza Adevarul, in editia online de joi.

DNA a justificat solutia prin faptul ca luarea sau darea de mita nu a putut fi dovedita.

Ancheta in dosarul aranjamentelor din campionatul intern de fotbal a fost demarata la sesizarea presedintelui clubului FC National, Constantin Iacov.

El a denuntat faptul ca la finalul campionatului 2005 - 2006, inaintea partidei FC National - Pandurii Targu Jiu, a fost o adevarata licitatie.

Iacov dezvaluia ca "licitatorii", care voiau sa scape de retrogradare, erau Marin Condescu (Pandurii), Alin Simota (Jiul), Mircea Rednic si Adrian Porumboiu (FC Vaslui).

Cei implicati au negat orice tentativa de "blat" si l-au amenintat pe oficialul bancar cu instanta de judecata. Iacov a depus la DNA si o parte din inregistrarile telefonice facute cu unii dintre sefii cluburilor de fotbal.

Ancheta a vizat si modul in care Gigi Becali, patronul echipei Steaua Bucuresti, a urmarit autocarul echipei Gloria Bistrita, promitandu-le ardelenilor prime uriase in cazul in care ar fi reusit sa nu piarda in fata Rapidului.

Pe de alta parte, patronul echipei de fotbal Jiul Petrosani, Alin Simota, trebuie sa primeasca inapoi de la FC National suma de 30.000 de euro, in urma unei decizii a Judecatoriei Sectorului 5.

Desi, oficial, banii trebuiau sa reprezinte o "sponsorizare" facuta de omul de afaceri in mai 2006, Iacov a marturisit, public, ca a primit "blat" acesti bani, pentru a invinge echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu si a ajuta Jiul Petrosani sa nu ajunga in liga secunda.

Potrivit actelor din dosar, banii au fost dati presedintelui clubului bucurestean si virati in contabilitatea clubului la rubrica "venituri exceptionale".

DNA nu a reusit sa dovedeasca alte doua cazuri celebre. In mai 2006, Becali a intrat in restaurantul unde jucatorii de la Gloria Bistrita luau masa si a promis in fata camerelor de luat vederi ca va premia echipa pentru un rezultat pozitiv in Giulesti.

In cele din urma, Rapid a batut cu 1-0, iar jucatorii Gloriei nu au

putut sa se bucure de banii lui Becali.

"Razboinicul luminii" a mai anuntat, in mai 2007, ca a premiat Dinamo cu un milion de euro dupa ce echipa din Stefan cel Mare a invins pe CFR Cluj, principala contracandidata a Stelei la ocuparea locului doi.

Ulterior, Becali a revenit asupra declaratiilor si a calificat afirmatiile sale drept "glume".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele CJ Călăraşi, audiat la sediul DNA Constanţa. Mai multe instituții din oraș au fost ținta perchezițiilor cu o lună în urmă
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, este audiat, vineri, la sediul DNA Constanţa, în legătură cu percheziţiile care au avut loc în urmă cu o lună la sediile...
#blat, #fotbal, #DNA , #frauda