Blaga, despre avioanele second hand: Securitatea se plateste!

Joi, 25 Martie 2010, ora 23:54
1697 citiri
Blaga, despre avioanele second hand: Securitatea se plateste!

Ministrul de Interne Vasile Blaga sustine ca achizitia celor 24 de avioane de lupta F16 este vitala Romaniei, pentru ca altfel tara noastra risca sa ramana fara aparare aeriana.

"Suntem la inceputul acestei analize, dar sa stiti ca securitatea costa. Nu imi doresc ca Romania sa ajunga in situatia balticilor si securitatea noastra aeriana sa fie asigurata de catre altii.

Cat ne costa cele 24 de avioane F-16?

Suntem in situatia in care resursa aparatelor noastre de zbor dispare. Si ce sa facem? Costa securitatea nationala", a declarat Blaga, pentru Gandul.

Intrebat de unde va lua Romania banii pentru plata aeronavelor, Blaga a spus ca sunt mai multe variante, printre care si obtinerea unui credit furnizor.

"Nimeni nu spune ca trebuie platiti banii maine dimineata. Pe urma, exista posibilitatea obtinerii unui credit-furnizor. Sunt mai multe variante", a precizat ministrul.

CSAT a aprobat achizitionarea a 24 de avioane tip F16

CSAT a aprobat propunerea Ministerului Apararii Nationale de achizitionare a 24 de avioane tip F16, in uz. Propunerea va fi trimisa Parlamentului pentru dezbatere.

Decizia a fost luata marti, la Palatul Cotroceni, unde a avut loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu.

In cadrul sedintei, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a prezentat conceptia privind comanda si controlul structurilor de forte in Armata Romaniei, documentul fiind aprobat de catre CSAT. Aceasta conceptie permite realizarea unui flux informational si decizional mai eficient.

De asemenea, Oprea a informat CSAT cu privire la starea de operativitate a echipamentelor din dotarea Ministerului Apararii Nationale si situatia stocurilor de munitii. Documentul s-a referit inclusiv la necesarul de munitii pentru anii urmatori, precum si la nevoia de recuperare a intarzierilor in ceea ce priveste calendarul de delaborare a stocurilor de munitie scoasa din uz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Încă trei aeronave de tip F-16, cumpărate de la Norvegia, au sosit în România. Au aterizat la Baza de la Câmpia Turzii FOTO
Încă trei aeronave de tip F-16, cumpărate de la Norvegia, au sosit în România. Au aterizat la Baza de la Câmpia Turzii FOTO
Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat vineri, 19 aprilie, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, în...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#avioane F16 Romania, #Vasile Blaga avioane F16 , #frauda