Bordei a devenit parc de utilitate publica

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 14:53
1190 citiri
Bordei a devenit parc de utilitate publica

Parcul Bordei a devenit de utilitate publica prin votul exprimat in plen de deputatii care au adoptat un proiect de lege initiat in acest sens.

Legea a fost adoptata cu 172 de voturi pentru, 48 impotriva si 8 abtineri, dupa ce actul normativ trecuse de Senat in luna martie, Camera Deputatilor fiind decizionala, informeaza, marti, Antena 3.

Initiatorul legii, senatorul PC Marius Marinescu, a sustinut importanta aprobarii si de catre deputati a actului normativ.

Proiectul de lege a fost sustinut, la dezbateri, de parlamentarii PSD, PC, PRM si PNL.

Dupa vot, liderul grupului PD-L, Cristian Radulescu, a explicat ca reprezentantii acestui partid au votat impotriva acestui proiect pentru ca acesta nu mai este necesar, avand in vedere ca Parcul Bordei a fost redat bucurestenilor si ca este un "proiect propagandistic".

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a precizat ca grupul PNL a votat pentru acest proiect de lege pentru ca majoritatea in Consiliul General al Capitalei sa nu poata da dreptul de a se construi in Parcul Bordei.

Olteanu a mai spus ca Parcul Bordei nu a mai fost dat cadou lui Costica Constanda.

"PNL a dorit sa apere bucurestenii de aceasta majoritate din Consiliul General al Capitalei, astfel incat aceasta sa nu mai dea dreptul sa se poata construi in Parcul Bordei", a motivat Olteanu votul deputatilor PNL, in favoarea proiectului de lege.

Parcul Bordei are o suprafata de 33.000 de metri patrati si a trecut in luna martie din domeniul privat in cel public al Capitalei.

Terenul a revenit in administratia Primariei Capitalei in urma unui schimb de terenuri propus de municipalitate omului de afaceri Costica Constanda, care a acceptat sa primeasca in locul lui un teren cu aceeasi suprafata in Satul Francez.

Constanda a reusit sa instraineze, in 2006, o suprafata de 5.000 metri patrati din Parcul Bordei, pentru care are aprobat un Plan Urbanistic Zonal care permite sa se ridice cladiri cu cinci etaje.

Parcul a fost inaugurat in iunie, dupa doua luni de lucrari de refacere a aleilor, spatiilor verzi si locurilor de joaca.

"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
"Cum dracu' să te ia poliția că alergi în parc?" Dialoguri de colecție între polițiști și cetățeni opriți pe stradă pentru a fi legitimați
Rolul patrulelor de poliție este foarte important pentru siguranța publică. Polițiștii care patrulează în zonele urbane și rurale previn și combat criminalitatea, infracțiunile și...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Bordei, #parc , #frauda