BRD neaga toate acuzatiile in scandalul Udrea

Joi, 27 August 2009, ora 14:30
2826 citiri
BRD neaga toate acuzatiile in scandalul Udrea
Foto: Realitatea TV

Reprezentantii BRD au sustinut joi, la audierile in Comisia de ancheta in cazul Udrea, ca banca nu a beneficiat de publicitate si de niciun alt beneficiu in urma protocolului incheiat cu MT, precizand ca BRD nu s-a retras din acest protocol prin actul aditional semnat la 29 iulie.

"Contributia BRD la acest proiect a fost in intregime dezinteresata si este parte a modului in care BRD isi intelege responsabilitatea sociala. BRD nu a beneficiat in niciun fel in mod direct sau indirect din participarea sa in acest proiect, este destul de clar ca pentru BRD a-si face publicitate prin intermediul unor televiziuni straine nu-i ofera niciun fel de beneficiu. Clientii BRD se regasesc in tara si niciodata BRD nu si-a facut publicitate in ziare straine sau la posturi de televiziuni straine", a spus Patrick Gelin.

Presedintele BRD s-a declarat "surprins" si "deceptionat" de faptul ca se regaseste in contextul audierilor Comisiei de ancheta.

De asemenea, Patrick a precizat ca BRD nu s-a retras din parteneriatul cu MT, dupa cum au aparut in presa o serie de informatii. "La 28 aprilie a fost semnat protocolul initial care cerea un act aditional. Acesta a fost incheiat in 29 iulie si nu constata iesirea din contract al BRD, ci explica drepturile si obligatiile partilor si constata suma cu care BRD a sponsorizat acest proiect. Aceasta suma nu era cunoscuta inainte pentru ca spoturile nu erau finalizate", a mai sustinut reprezentantul BRD.

Totodata, reprezentantul BRD a admis faptul ca banca si-a retras sigla de pe spoturile de promovare a Romaniei in urma "curentelor impuse de catre opinia publica" in jurul acestui subiect, argumentand insa ca, in urma sponsorizarii realizate catre MT, banca avea dreptul la aparitia siglei bancii, potrivit legii.

De asemenea, presedintele BRD a mai sustinut ca banca s-a implicat in mai multe proiecte "si in alte tari de incurajare a investitiilor straine si aceasta in colaborare cu diverse institutii publice sau private".

"De asemenea, multe proiecte culturale au fost sustinute, in special in colaborare cu ministerul Culturii, iar colaborarea cu MT se inscrie in acest context si in aceasta strategie a bancii dezvoltata pe mai bine de 10 ani", a mai sustinut Patrick Gelin.

BRD invoca secretul bancar

In plus, acesta afirma ca nu exista nicio legatura intre relatia avuta cu Elena Udrea in calitate de persoana fizica si relatia avuta cu Ministerului Turismului, ca institutie, dar si ca nu pot face publice detalii ale relatiei comerciale cu un client, invocand secretul bancar.

"Nu pot sa va spun nimic despre relatia comerciala dintre BRD si un client al sau, intrucat sunt tinute sub secretul bancar, conform legii bancare. Ceea ce pot sa va spun, este ca, avand in vedere cota de piata a BRD, nu este neobisnuit ca o parte dintre clientii sai sa fie si persoane publice. O intelegere de reesalonare a unui credit nu este ceva anormal. BRD face mii astfel de conventii in fiecare an", a declarat Patrick Gelin, presedinte al BRD.

Astfel, el a subliniat ca nu exista nicio legatura intre relatiile comerciale pe care BRD le are cu clientii sai si relatiile in care intra BRD cu institutii publice sau persoane juridice.

Comisia de ancheta a inceput audierea presedintelui BRD in lipsa unui translator oficial, traducerea din limba franceza fiind realizata de directorul de comunicare si directorul juridic al BRD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#BRD audieri comisie Udrea, #Comisie ancheta Udrea , #frauda