Bucurestiul, un oras demn de "lumea a treia"

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 12:16
2991 citiri
Bucurestiul, un oras demn de "lumea a treia"
Foto: Bucharest-Driver

Comerciantii de alimente din Capitala ignora normele sanitar-veterinare si de igiena, cladirile scolilor stau sa cada, angajatorii nu platesc contributii sociale, iar aerul este irespirabil, arata un raport al prefecturii din Bucuresti.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a coordonat marti sedinta Colegiului Prefectural al Municipiului Bucuresti, informeaza EVZ.

Potrivit raportului prefecturii, se constata "o tendinta a unor firme din mediul privat spre incalcarea legii", in special in domeniul fiscalitatii. Daca in 2008, inspectorii au depistat 265 de angajatori care folosesc persoane fara forme legale de angajare, in 2009 numarul a crescut la 346, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Bucuresti.

Raportul mai arata ca o parte dintre cladirile in care functioneaza unitatile de invatamant sunt vechi.

"Din totalul celor 670 cladiri destinate celor 457 unitati de invatamant, 19 % sunt realizate dupa anul 1978. Din aceasta perspectiva, se impune urgentarea programului BEI de reabilitare a unitatilor de invatamant", se mai arata in sursa citata.

In plus, doar o mica parte dintre cladirile in care invata copiii au efectuata expertiza antiseismica.

"Cu exceptia celor 102 unitati cuprinse in programul BEI, expertiza tehnica antiseismica este realizata pentru unitatile de invatamant in proportie de 5-10%", arata prefectura.

Pe de alta parte, pietele si magazinele din Bucuresti pot oferi clientilor suprize neplacute, comerciantii nerespectand normele de igiena si sanitar-veterinare. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti a efectuat peste 5.000 de controale si a dat, in 2009, amenzi in cuantum de 926.900 lei.

Directia Sanitar Veterinara anunta ca va creste numarul de controale in ceea ce priveste transportul si comertul cu carne de miel, oua, produse de origine animala si nonanimala, in perioada Sarbatorilor de Paste.

Prefectura mai anunta ca in perioada 03 aprilie 2010 - 06 aprilie 2010 se asigura serviciul de permanenta in unitatile spitalicesti, cabinete stomatologice si farmacii.

"Raportul privind starea economico-sociala a municipiului Bucuresti pe anul 2009" a fost intocmit pe baza materialelor transmise de catre seriviciile publice deconcentrate, primaria generala si primariile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6. Primaria sectorului 5 este singura unitate administrativa care nu a transmis nici raportul aferent anului 2009, nici proiectele propuse in anul curent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bucuresti probleme, #raport prefectura Bucuresti, #raport prefectura 2009 , #frauda