Ziare.com

Bulgaria si Romania cer Greciei despagubiri pentru blocarea drumurilor

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 11:50

   

Bulgaria si Romania cer Greciei despagubiri pentru blocarea drumurilor
Sofia si Bucurestiul au cerut despagubiri din partea Atenei pentru pierderile suferite in urma grevei fermierilor greci, care au blocat drumuri si puncte de trecere a frontierei, a declarat ministrul bulgar al agriculturii, Miroslav Naidenov.

"Bulgaria si Romania au lansat procedurile la Comisia Europeana impotriva Greciei, pentru ca nu a respectat reglementarile privind libera trecere a oamenilor si bunurilor", a declarat ministrul bulgar, potrivit Standart News.

Potrivit oficialului bulgar, documentele disponibile arata ca pierderile suferite se ridica la 12,7 milioane de euro, dar cifra reala este mult mai mare. Intr-o singura zi, Sofia a inregistrat pierderi de trei milioane de euro.

Aceste informatii au fost transmise Comisiei Europene prin intermediul Ministerului bulgar de Externe.

Gunter Verheugen, vicepresedinte al Comisiei Europene, si-ar fi exprimat sustinerea fata de Romania si Bulgaria intr-o scrisoare adresata ministrul bulgar Miroslav Naidenov si omologului sau roman Mihai Dumitru. "Am cerut Guvernului grec sa ia masuri urgente pentru a relua traficul liber al bunurilor, in conformitate cu reglementarile UE", a scris Verheugen.

Sursa: rNews

Articol citit de 718 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor