Bunurile familiei Ceausescu de la Bucium vor fi scoase din nou la licitatie

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 11:21
2050 citiri
Bunurile familiei Ceausescu de la Bucium vor fi scoase din nou la licitatie

Bunurile familiei Ceausescu de la casa de oaspeti din Bucium, Iasi, ar putea fi scoase la licitatie pentru a patra oara, informeaza editia online a ziarului Jurnalul de Est.

Situatia obiectelor de patrimoniu din Casa de Oaspeti din Bucium va fi rediscutata de consilierii judeteni din Iasi intr-o sedinta extraordinara ce va avea loc vineri.

Acesata sedinta a fost convocata deoarece cei prezenti la licitatii au reclamat ca nu s-a folosit metoda olandeza (licitatie de instrumente financiare transferabile in care vanzatorul reduce treptat pretul ofertei pana cand este atins nivelul la care poate fi satisfacuta o cerere. Acesta este pretul la care se vor efectua ulterior toate vanzarile).

"Am fost informat ca din cauza unor disfunctii la licitatia obiectelor din Casa de Oaspeti am ramas cu doua treimi dintre ele. Unii zic ca aceasta licitatie nu a fost sustinuta dupa metoda olandeza referitoare la coborirea pretului, conditie prin care cred eu ca am fi terminat cu problema aceasta, ci s-au cerut preturi maximale", a declarat Ion Serbina, secretarul Consiliului Judetean Iasi (CJ).

Prin urmare, membrii CJ vor stabili o noua data pentru organizarea licitatiei.

"Vom reface licitatia saptamina viitoare si chiar pina la iarna, daca va fi nevoie. De data aceasta vom fi mai atenti la procedurile de licitatie, iar mai nou, usa achizitionata din Casa de Oaspeti va putea fi miscata, deoarece va fi taiata din perete", a precizat secretarul CJ.

La ultima licitatie au fost vindute bunuri in valoare totala de peste 10.000 de lei.

Cel mai mare pret (1.300 euro) a fost platit pentru un set de 30 de scaune tapitate, iar cel mai mic (10 euro) pentru doua aplice.

Printre obiectele care au fost vandute s-au numarat doua noptiere (259 euro), o oglinda de toaleta (225 euro), doua lustre cristal (151 euro), doua fotolii (86 euro), o canapea (65 euro), un taburet tapitat (43 euro), o lustra cu zece brate (27 euro) si doua perne (11 euro).

Patul sotilor Ceausescu (foto) a fost estimat la 4.000 de lei, dar nu a atras cumparatori.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#bunurile familiei ceausescu, #casa de oaspeti, #bucium, #scoase, #din nou, #la licitatie , #frauda