Casa Poporului are nevoie de termopane

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 09:35
3065 citiri
Casa Poporului are nevoie de termopane

Cheltuielile pentru intretinerea Casei Poporului ajung anual cam la 10 milioane de euro, in timp ce veniturile de pe urma inchirierii salilor n-au depasit un milion de euro in 2008.

Daca s-ar investi in izolatie, prin schimbarea tamplariei, costurile ar fi cu mult reduse, mai ales ca sumele mari sunt puse pe seama instalatiilor invechite care incalzesc, racesc sau ventileaza casa. Probleme sunt si din cauza tamplariei invechite, iar geamurile de termopan ar putea sa rezolve problema.

Arhitecta Anca Petrescu sustine insa ca Palatul Parlamentului are "mai mult decat termopane", adica e aparata de intemperii de ziduri groase, in care sunt incastrate trei randuri de geamuri, unul cu rama din lemn la interior, si alte doua intr-o rama din aluminiu pe exterior si crede ca situatia ar fi rezolvata de "o mana de gospodar", scrie Evenimentul Zilei.

Administratorul Alex Tanase considera ca acolo unde se greseste din fabricatie nu mai e nimic de facut si considera ca, daca s-ar monta ferestre termopan, acestea ar contribui astfel la reducerea schimbului de caldura intre interior si exterior, deci implicit la scaderea facturii de caldura.

Sumele incasate in 2008 din inchirierea spatiilor pentru diverse evenimente a fost de 4,2 milioane de lei, adica aproximativ un milion de euro. Casa Poporului a fost inchisa pentru nunti, botezuri, cumetrii, in noiembrie 2001, dupa cum sustine Biroul de presa al institutiei. Masura a fost luata dupa ce in presa au aparut imagini ale unor petreceri de familie gazduite de Palatul Parlamentului pentru diversi sportivi, artisti, dar si interlopi.

Preturile inchirieii variaza intre 4.500 de euro/zi pentru Sala Unirii, 4.400 de euro/zi pentru Sala Cuza, 3.500 de euro/zi pentru Sala Rosetti, si preturile merg in jos pana la cea mai ieftina, Sala Nicolae Iorga, cu 1.600 de euro/zi.

La aceste sume se adauga diverse tarife pentru garderoba - 30 de euro/zi, sisteme de sonorizare - 150 de euro/zi, instalatii pentru traducere simultana - intre 150 si 300 de euro/zi, videoproiectoare, microfoane si alte instalatii, pana la un simplu scaun care e taxat cu 2 euro/zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Casa Poporului, #termopane Casa Poporului, #reabilitare termica Casa Poporului , #frauda