Castelul Bran, devenit oficial proprietatea Casei de Habsburg

Luni, 18 Mai 2009, ora 15:31
2310 citiri
Castelul Bran, devenit oficial proprietatea Casei de Habsburg
Foto: Castelul Bran

Castelul Bran functioneaza de luni de la pranz in regim privat dupa ce reprezentantii Muzeului si cei ai Casei de Habsburg au semnat procesul verbal de predare-primire a obiectivului turistic.

"S-a semnat acordul privind predarea castelului, procesul-verbal de predare-primire. De la ora 12:00, castelul functioneaza in regim

privat", a declarat Corin Trandafir, avocatul familiei de Habsburg, citat de Evenimentul Zilei.

Castelul a trecut in proprietatea lui Dominic de Habsburg dupa ce timp de trei ani a fost lasat in administrarea Ministerului Culturii.

Desi initial se spunea ca dupa preluare castelul nu va mai putea fi vizitat, el va fi redeschis la 1 iunie si le va oferi turistilor mai mult decat un simplu tur prin muzeu.

Vizitatorii ceva mai instariti vor putea sa isi petreaca noaptea in castel. In acest sens, apartamentul care va putea fi inchiriat va fi transformat intr-unul de lux, iar pretul va fi pe masura.

Chiar daca obiectele de patrimoniu din muzeu au fost retrase in luna aprilie de Ministerul Culturii si depozitate la Vama Medievala, castelul s-a innoit cu obiecte din colectia personala a lui Dominic de Habsburg.

Pe 31 mai, la Vama Medievala, va fi inaugurat Muzeul National Bran unde se va putea admira si Inima Reginei Maria, pe care Muzeul National de Istorie din Bucuresti o va preda in custodie Muzeului de la Bran, la initiativa Ministerului Culturii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Castelul Bran, #Casa de Habsburg, #Dominic de Habsburg, #predare castel , #frauda