Catedrala Neamului va avea doua hoteluri, un restaurant si magazine

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 14:27
10053 citiri
Catedrala Neamului va avea doua hoteluri, un restaurant si magazine

Catedrala Mantuirii Neamului, proiect de peste 400 milioane de euro, va avea 110 metri inaltime si va include, pe langa un salas de cult pentru ortodocsii romani si pelerinii straini, doua hoteluri, un restaurant, librarii, magazine si sali pentru seminarii, potrivit reprezentatilor Patriarhiei.

"Catedrala nu este un simplu salas de rugaciune, ci avem nevoie spatii pentru intalnirile cu pelerinii din tara si strainatate. Dupa finalizarea catedralei, vom construi si doua anexe, in functie de fonduri, unde se vor putea tine conferinte", a precizat, vineri, Patriarhul Daniel, in cadrul seminarului in urma caruia vor fi puse la punct ultimele detalii legate de construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

Viitoarea Catedrala Ortodoxa se va intinde pe 11 hectare, in zona Calea 13 septembrie, langa Palatul Parlamentului, si va fi construita, potrivit proiectantilor, in stil bizantin, in forma de potir.

"Se va tine cont, de asemenea, de exigentele secolului XXI, astfel ca vom avea tehnologie de ultima generatie. Vor fi ecrane la toate etajele catedralei, inclusiv afara, pe care vor fi transmise slujbele crestine", a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica. De asemenea, in interiorul Catedralei Mantuirii Neamului vor fi amplasate 12 ascensoare.

Catedrala cu parcare de 250 de locuri

Potrivit proiectantilor, catedrala va putea primi, in interior, 5.000 de oameni si va avea o parcare cu 250 de locuri.

Desi catedrala este proiectata pe un teren cu risc seismic, inginerul Eugen Iordachescu, unul dintre cei care au coordonat proiectul, sustine ca viitoarea catedrala va rezista la un cutremur de pana la opt grade pe scara Richter.

"Vom lua in considerare protectia seismica si vom plasa intre pamant si cladire izolatoare care vor diminua desprinderea cladirii de sol in timpul unui eventual cutremur de magnitudine mare", a precizat Iordachescu.

Pana in prezent, Patriarhia Romana a obtinut un cod postal pentru adresa viitoarei catedrale, au fost realizate studiile geotehnice, topometrice si s-a facut intabularea.

In luna februarie, Ordinul Arhitectilor cerea Patriarhiei Romane sa organizez un concurs public pentru atribuirea proiectului Catedralei Mantuirii Neamului dupa ce Patriarhia ar fi atribuit proiectul arhitectului Nicolae Vladescu.

Intrucat catedrala este un obiectiv de interes public, construit din banii contribuabililor, arhitectii considerau ca este necesar un concurs pentru selectarea celui mai bun proiect. Ulterior, reprezentantii Patriarhiei au precizat ca arhitectii pot colabora la proiect, insa nu vor fi platiti pentru asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#catedrala neamului hoteluri, #restaurant magazine catedrala , #frauda