Cautarile celor doi turisti disparuti in Bucegi au fost oprite (Video)

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 12:40
4113 citiri
Cautarile celor doi turisti disparuti in Bucegi au fost oprite (Video)

Cautarile celor doi turisti disparuti in Bucegi au fost sistate, miercuri, din cauza vremii nefavorabile, decizia fiind luata de cei doi austrieci, specialisti in cautari montane.

Cei doi au sosit marti seara la Busteni, la apelul rudelor fetei disparute, pentru a-i ajuta pe salvamontistii romani.

Seful Echipei Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a precizat miercuri, pentru NewsIn, ca au reinceput cautarile, miercuri dimineata, in speranta ca ii va ajuta aparatul de detectie adus de austrieci - mult mai performant decat cele de care dispun salvamontistii nostri. Fara succes, insa.

El a adaugat ca principalul inamic al salvatorilor sunt avalansele.

Salvamontistii spun ca sansele ca cei doi sa fie gasiti in viata sunt minime. Ana Maria Coman si Andrei Jura, ambii din Bucuresti, in varsta de 24 de ani, sunt colegi de facultate.

Ei intentionau sa urce pe Jepii Mici pana la cabana Babele, unde urmau sa innopteze si sa se intoarca duminica. Desi au fost avertizati ca traseele montane din zona Busteni sunt inchise din caza vremii nefavorabile, cei doi au ignorat avertismentele si s-au incumetat pe creasta.

Sambata seara, ei au alertat Serviciul Salvamont pentru ca ramasesera blocati din cauza viscolului si nu mai puteau inainta. De atunci, peste 40 de salvamontisti din Busteni si Sinaia, jandarmi montani si angajati ai Centrului Montan Sinaia ii cauta zilnic.

#avalansa, #turisti, #blocati, #munti, #Cautari, #oprite, #salvamontisti , #frauda