Cazul Ciorogarla: Adrian Preda sustine ca arma gasita in imobilul sau nu ii apartine

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 13:07
2725 citiri
Cazul Ciorogarla: Adrian Preda sustine ca arma gasita in imobilul sau nu ii apartine

Adrian Preda, una dintre cele 15 persoane retinute pe 27 decembrie in cazul furtului de arme de la Ciorogarla, a declarat, marti, inainte de judecarea recursului impotriva deciziei TB de a-l cerceta in libertate, ca arma gasita de anchetatori in imobilul unde locuia nu ii apartine.

Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda, a spus marti, inainte de a intra in sala de judecata, ca arma gasita de anchetatori in casa unde locuia nu ii apartine, anchetatorii descoperind-o dupa trei ore de cand au inceput perchezitia.

Adrian Preda a afirmat ca, in trecut, a detinut o arma pentru care a avut si permis, dar ca nu este implicat in furtul de arme din unitatea militara Ciorogarla. Preda a adaugat ca acuzatiile aduse de anchetatori nu sunt sustinute de probe, spunand si ca firma de paza BGS ar fi implicata in acest caz.

De asemenea, Adrian Preda a afirmat ca fratele sau Eugen nu este nici el vinovat de acuzatiile care i se aduc si ca nici el, nici Eugen nu ii cunosc pe militarii arestati la inceputul anului 2009 in acelasi dosar. Intrebat daca se asteapta sa fie arestat dupa judecarea recursului de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, Adrian Prdea a spus ca orice este posibil.

Curtea de Apel Bucuresti judeca recursul declarat de procuroii DIICOT, dar si de cele 14 persoane pe 28 decembrie 2009, prin decizia TB.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 28 decembrie, sa emita mandate de arestare pentru 14 dintre cele 15 persoane retinute de DIICOT in dosarul de trafic de droguri si al armelor furate de la Ciorgarla, Adrian Preda fiind lasat liber, insa hotararea instantei a fost atacata cu recurs.

Astfel, potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti, prin care Adrian Preda a fost lasat liber, iar celelalte 14 persoane propuse pentru mandat de DIICOT au fost arestate, Eugen Preda este liderul grupului infractional care "actiona pe doua paliere", respectiv traficul de droguri si traficul de armanent.

In ceea ce priveste furtul armelor din unitatea militara din Ciorogarla, Ilfov, instanta arata in motivare ca Eugen Preda, alaturi de Nicolae Iordan, Marius Costea, Doru Tabarca, Sandu Chirita si Marian Scarlat, a "sustras prin efractie (taind gardul imprejmuitor al unitatii si lacatul de la usa de acces) dintr-un depozit de armanent aflat in incinta UM 01916 Ciorogarla, Ilfov, o mare catitate de arme militare de foc letale".

Ulterior, se arata in motivarea deciziei, armele au fost impartite intre cei sase. Preda a primit ulterior, de la apropiati ai lui Sandu Chirita, dupa arestarea acestuia in alta cauza, si partea de arme care ii revenise acestuia.

Eugen Preda, fost angajat al Ministerului de Interne implicat, in februarie 2009, in scandalul de la Mall Plaza, este acuzat de procurori, in dosarul armelor furate de la Ciorogarla si traficului de droguri, de 6 infractiuni, cea mai grava fiind furtul calificat, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Adrian Preda, #arma gsita in imobil, #arma Ciorogarla, #furt arme Ciorogarla , #frauda