Curtea Constitutionala a Romaniei a decis miercuri ca legea unica a salarizarii este constitutionala.
Guvernul Boc II si-a asumat raspunderea pe legea unica a salarizarii inainte sa cada in Parlament, anunta Realitatea Tv.
CCR a decis, tot miercuri, ca Legea restructurarii agentiilor guvernamentale este constitutionala.
Liberalii au contestat, in urma cu trei saptamani, la CCR Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, acuzand discriminarea care se face intre mediul privat si cel public. Sesizarea s-a facut in baza articolului 117 alineatul 2 din Constitutie, care spune ca infiintarea de organe de specialitate ale administratiei publice se realizeaza cu avizul Curtii de Conturi.
Totodata, potrivit articolului 41 din Constitutie, privind libertatea absoluta a dreptului la munca, acesta ar fi incalcat de Legea Guvernului, care obliga cetateanul sa-si ia 10 zile de concediu fara plata, limitandu-se, astfel, dreptul la munca si la venituri normale castigate din munca.
De asemenea, liberalii au acuzat incalcarea articolului 114 din Constitutie, considerand un abuz angajarea raspunderii in aceeasi zi pe trei proiecte (Legea educatiei, Legea privind reorganizarea unor institutii si autoritati si Legea salarizarii unitare n.red.).
Parlamentarii liberali au mai sesizat Curtea Constitutionala asupra Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea la 15 septembrie, dupa ce a fost respinsa motiunea de cenzura. Sesizarea liberalilor la CCR pe Legea salarizarii vizeaza sapte aspecte de neconstitutionalitate.
Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 19 octombrie ca, daca legile pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament vor fi declarate neconstitutionale de catre CCR, "se complica enorm relatia cu FMI", iar Legislativul va trebui sa lucreze si in campanie pentru a se respecta termenii acordului.
Basescu a atentionat, intr-o declaratie data la RFI, ca fara aceste legi care vizeaza reformarea institutiilor statului, Romania ar putea sa nu mai primesca transele de imprumut de la FMI pe anul urmator.
sau...in alta parte,mai sensibila ?
ehei,acum sa vedem ce... Vezi tot