Ziare.com

CE: Romania lupta neconvingator impotriva coruptiei

Luni, 04 Februarie 2008, ora 13:08

   

CE: Romania lupta neconvingator impotriva coruptiei
Comisia Europeana (CE) a dat publicitatii, luni, raportul cu privire la evaluarea de etapa - in cadrul mecanismului de cooperare si verificare - a stadiului in care se afla sistemul justitiei din Romania.

Fiind vorba de un raport interimar, inainte de cel final din luna iulie 2008, documentul are mai putin de 6 pagini, in care sunt descrise, pe scurt, evolutiile si intarzierile la cele patru obiective specifice pe care Romania si le-a asumat in privinta reformei justitiei si luptei anticoruptie.

Astfel, in Raportul intermediar de analiza a reformei in justitie se spune ca eforturile tarii noastre in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt sunt neconvingatoare.

CE critica intarzierile legate de infiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI) si cele care privesc dezvoltarea proiectelor de combatere a coruptiei la nivel local.

Romania ar trebui sa-si concentreze eforturile mai ales pe combaterea coruptiei la nivel inalt, se mai spune in raport, care mentioneaza ca o asistenta comunitara sporita va fi acordata tarii in acest domeniu.

Asistenta va consta in sustinere financiara, dar si tehnica. Ea absoarbe jumatate din pachetul financiar acordat tarii in primii ani post aderare si va fi destinata infiintarii ANI.

Sume importante de bani vor fi alocati si refacerii planului national de reforma a justitiei, care potrivit Comsiei, prezinta unele lipsuri fundamentale.

Raportul a fost redactat de Secretariatul General al Comisiei Europene condus de Catherine Day. Documentul a fost aprobat de cabinetul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Citeste mai multe despre CE Justitie Romania
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1219 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine raspunde ? Cine este vinovat ?

Fostii si actualii ministri ar tebui sa raspunda. Magistratii si parlamentarii care au incurcat asa de mult lucrurile, de asemenea. Pentru ce au fost si sunt platiti (bine) din banul public ? Numai ca sa-si faca afacerile si sa ne arunce praf in ochi ? Marii rechini zburda sub protectia si cu complicitatea lor. ANI trebuia infiintata in urma cu 3 cincinale. Poate ar fi stiut de frica si nu spoliau atat de mult Romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor