Ce schimbari ni se pregatesc in noul Cod Rutier

Vineri, 29 August 2008, ora 09:47
5319 citiri
Ce schimbari ni se pregatesc in noul Cod Rutier

Soferii trebuie sa se pregateasca pentru noi schimbari ale Codului Rutier, modificari ce incearca sa reduca haosul din peisajul rutier romanesc.

Astfel, daca propunerile politiei vor fi acceptate, in curand alcoolemia soferilor va fi constatata de medic, iar circulatia ATV-urilor pe drumurile publice interzisa, a declarat pentru Jurnalul National, Viorel Recoseanu, directorul Directiei Politiei Rutiere.

"Spre exemplu, cand se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau in stare de ebrietate, constatarea alcoolemiei se va face in continuare cu acel mijloc tehnic certificat, adica cu etilotest. In aceasta situatie va fi luata masura legala, adica cea de sanctionare contraventionala si de suspendare a dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile.

Daca etilotestul imi spune ca soferul este sub influenta bauturilor alcoolice si are peste 0,40 alcoolemie in aerul expirat, eu sunt obligat sa-l duc la recoltarea probelor de sange care sa probeze pentru instanta ca acel om a condus peste limita legala", a precizat Recoseanu.

Potrivit acestuia, elementul de noutate consta in faptul ca etilotestul arata constatarea numerica a alcoolemiei, iar medicul da verdictul asupra starii de ebrietate a conducatorului auto.

Constatarea starii de ebrietate de catre medic se va face la cel mai apropiat spital de locul in care a fost oprit conducatorul auto.

O alta modificare in Codul Rutier este cea legata de interzicerea ATV-urilor pe drumurile publice.

"Este o problema la ordinea zilei, deoarece avem evenimente rutiere comise de conducatorii de ATV-uri cu impact la nivelul societatii romanesti. In momentul de fata ramane ca Registrul Auto Roman (RAR-ul) sa claseze in ce categorie de autovehicul intra ATV-ul", a spus directorul Directiei Politiei Rutiere.

Numarul accidentelor produse pe strazile din Romania este intr-o continua crestere, astfel ca de la inceputul anului 2008 si pana astazi au fost inregistrate 5.943 de accidente rutiere, soldate cu 1.678 de morti si 5.277 de raniti grav, consemnandu-se cresteri fata de 2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Modificari, #schimbari, #cod rutier , #frauda