CEDO nu a primit fotocopiile celor 1.000 de volume din dosarul Revolutiei

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 20:42
1005 citiri
CEDO nu a primit fotocopiile celor 1.000 de volume din dosarul Revolutiei

CEDO a refuzat sa primeasca fotocopiile celor 1.000 de volume din dosarul Revolutiei, anunta Ministerul Afacerilor Externe (MAE), facand trimitere la o scrisoare din 6 iulie, prin care anunta oficial ca nu e nevoie de tot dosarul.

"Fotocopiile documentelor din dosarul Revolutiei au fost trimise la CEDO pentru a elimina orice urma de suspiciune in legatura cu transparenta si cu corectitudinea abordarii in aceasta cauza, precum si pentru a respecta pozitia de deschidere a autoritatilor romane", se arata intr-un comunicat de presa remis, miercuri, agentiei NewsIn.

Conform MAE, decizia de trimitere a fotocopiilor a fost luata din cinci motive.

Agentul Guvernamental la CEDO a informat constant atat pe presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, cat si celelalte institutii ale statului si presa in legatura cu faptul ca, data fiind complexitatea cauzei, CEDO a renuntat la solicitarea initiala privind trimiterea intregului dosar si a cerut pana in prezent doar partial dosarul Revolutiei, existand posibilitatea ca ulterior sa mai solicite alte documente.

Toate scrisorile primite de Agentul Guvernamental, prin care Curtea informa in scris in legatura cu aceasta pozitie au fost trimise de CEDO si lui Teodor Maries.

"Acesta a continuat sa faca proteste publice, sa lanseze acuzatii la adresa Agentului Guvernamental si sa solicite inclusiv prin comunicate de presa, scrisori, manifestatii de strada si in cadrul unor audiente la MAE si la alte institutii trimiterea intregului dosar la Curte, desi cunostea comunicarea CEDO referitoare la faptul ca aceasta nu doreste intregul dosar", conform comunicatului.

Masina cu fotocopii a ajuns pe 28 septembrie la CEDO. "Curtea a refuzat sa le primeasca, facand trimitere la scrisoarea din 6 iulie 2009, prin care anunta oficial ca nu doreste tot dosarul, si a solicitat autoritatilor romane sa asigure avocatilor reclamantilor acces la documentele cauzei", mai anunta MAE.

60 de angajati ai Parchetului General au lucrat la copierea celor 1.000 de volume ale intregului dosar, in doua schimburi, fiind nevoie si de ore suplimentare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#fotocopii dosar revolutie CEDO, #dosar Revolutie CEDO , #frauda