Cei 2 politisti corupti de la Crima Organizata, denuntati de un irakian

Luni, 04 Mai 2009, ora 15:39
4177 citiri
Cei 2 politisti corupti de la Crima Organizata, denuntati de un irakian
Foto: Pitesteanul

Ginel Margarit si Ioan Daniel Cupe, politistii de la Crima Organizata care au fost arestati pe 30 martie, au fost denuntati la DNA de irakianul Al Dulaimi, care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru trafic de imigranti.

Surse judiciare au explicat ca Al Dulaimi nu se afla la primul denunt facut in fata procurorilor anticoruptie, el vorbind la DNA si despre legaturile unor magistrati bucuresteni cu lumea interlopa.

Mai mult, potrivit acelorasi surse, imediat dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis pe numele sau, in august 2008, mandat de arestare in dosarul in care a fost trimis ulterior in judecata de DIICOT pentru trafic de imigranti, Al Dulaimi a facut denunturi si impotriva unor functionari ai Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).

Concret, Dulaimi a spus in fata anchetatorilor ca oferea bani functionarilor pentru ca acestia sa nu verifice documentele migrantilor pe care acesta ii introducea ilegal in Romania.

De altfel, din dosarul in care Al Dulaimi a fost trimis in judecata de DIICOT alaturi de fratii sai, procurorii au disjuns si trimis la DNA cauza care viza posibilele fapte de coruptie comise de cei de la ARIS.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, duminca, recursurile declarate de Ginel Adrian Margarit si Ioan Daniel Cupe, ofiteri de la Crima Organizata, acuzati de luare de mita, impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti care a emis, pe 30 aprilie, mandate de arestare pe numele celor doi.

De asemenea, instanta suprema a respins si recursul declarat de Ulise Bolmadir, acuzat de complicitate la luare de mita.

Decizia, prin care cei trei raman in arest preventiv, este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 30 aprilie, mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru luare de mita, pe numele lui Ginel Adrian Margarit si al lui Ioan Daniel Cupe, ofiteri de la Crima Organizata, precum si pentru Ulise Bolmadir, acuzat de complicitate la luare de mita.

Cei doi ofiteri au fost retinuti, in data de 29 aprilie, de Directia Nationala Anticoruptie, pentru 24 de ore, fiind acuzati ca au luat mita 30.000 de euro, au declarat surse judiciare. Ofiterii ar fi luat banii pentru rezolvarea favorabila a unui dosar, au declarat aceleasi surse.

Potrivit procurorilor, "in cursul lunii aprilie 2009, inculpatii Margarit Adrian Ginel si Cupe Daniel Ioan, ambii ofiteri de politie judiciara in cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate - Brigada Bucuresti - Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu in ceea ce priveste culegerea de informatii pentru descoperirea infractiunilor, au pretins, prin intermediul inculpatului Bolmadir Ulise, suma de 30.000 euro", se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In schimbul banilor pretinsi, ofiterii de politie au promis unui cetatean strain ca vor solutiona favorabil o lucrare penala in care efectuau verificari fata de acesta in ceea ce priveste posibila savarsire a unor infractiuni de natura economica.

Cei 30.000 euro pretinsi de Margarit si Cupe au fost dati in mai multe transe complicelui acestora, Bolmadir Ulise, in data de 29 aprilie, acesta fiind surprins in flagrant in timp ce primea suma de 24.100 euro de la o persoana, martor in cauza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#politisti Crima Organizata, #Ginel Margarit, #Ioan Daniel Cupe , #frauda