Cererea de eliberare a lui Antonie Solomon, respinsa

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 16:29
1311 citiri
Cererea de eliberare a lui Antonie Solomon, respinsa

Magistratii Tribunalului Arges au respins, miercuri, cererea de eliberare provizorie depusa in instanta de catre avocatii primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon.

Sentinta de miercuri poate fi atacata cu recurs in 24 de ore, acesta urmand sa se judece la Curtea de Apel Pitesti.

"In baza art. 160/8a alin. 6 Cod pr. pen., respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de inculpatul Solomon Antonie, ca neintemeiata. In baza art. 192 alin. 2 Cod pr. pen, obliga inculpatul la plata sumei de 40 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Cu recurs in 24 de ore de la pronuntare", se arata in incheierea de sedinta pronuntata miercuri la Tribunalul Arges - Sectia Penala.

Antonie Solomon si-a petrecut Pastele la Penitenciarul Colibasi, dupa ce Curtea de Apel Pitesti i-a respins, in data de 26 martie, recursul declarat de avocati la masura de prelungire a arestului cu inca 60 de zile, dispusa de Tribunalul Arges.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pe data de 3 martie pentru acte de coruptie, a fost transferat, pe data de 23 martie, din arestul IPJ Arges la Penitenciarul Colibasi.

Dosarul in care primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie a fost inregistrat vineri, 19 martie, la Tribunalul Arges, iar instanta a stabilit ca procesul pe fond sa inceapa pe data de 13 aprilie.

Solomon a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

De asemenea, in aceeasi cauza, au fost trimise in judecata in stare de libertate si actionarul majoritar al SC PIC SA, Cornel Penescu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata, dar si alte doua persoane, respectiv George Dragos Stancu acuzat de dare de mita si Gheorghita Pieca, fost administrator al PIC Pitesti, SC Muntenia Aliment SRL si SC PIC Distrib SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura cu o infractiune de coruptie.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...