Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cererea de recuzare formulata in dosarul Rodicai Stanoiu, respinsa

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 17:33
845 citiri
Cererea de recuzare formulata in dosarul Rodicai Stanoiu, respinsa
Foto: Gardianul

Curtea de Apel Bucuresti a respins, miercuri, cererea de recuzare formulata in dosarul fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu cu CNSAS, urmand ca dosarul sa fie judecat in continuare de acelasi complet, care trebuie sa stabileasca un nou termen pe fond.

Decizia de miercuri a instantei poate fi contestata odata cu fondul cauzei, adica dupa ce Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta definitiv in privinta colaborarii fostului ministru cu Securitatea.

Avocatul Rodicai Stanoiu a cerut marti recuzarea magistratului Curtii de Apel Bucuresti care judeca dosarul cu CNSAS, pentru ca acesta nu detine un certificat ORNISS, in conditiile in care surse judiciare spun ca la dosar ar fi fost depuse documente de catre SRI si ORNISS.

Cererea de recuzare a fost depusa pentru ca judecatorul stia de documentele secrete depuse, avand in vedere ca in dosarul instantei exista o adresa in acest sens, si ca, in conditiile in care nu detine un certificat de la Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), ar fi trebuit sa se abtina de la judecarea dosarului, sustin avocatii.

Surse judiciare au precizat ca nicio parte din dosar si nici instanta nu ar fi cerut depunerea documentelor secrete, care a avut loc dupa termenul din octombrie al procesului. Acestea ar proveni de la doua institutii, respectiv ORNISS si SRI.

Documentul ORNISS face referire la actele secrete la care ar fi avut acces Rodica Stanoiu in cariera sa. Cel al SRI ar fi o informare ca toate documentele detinute in legatura cu fostul ministru ar fi fost predate CNSAS inca din 2006, spun sursele citate.

Instanta a admis, in 27 octombrie, efectuarea unei noi expertize in dosarul in care Rodica Stanoiu contesta verdictul CNSAS privind colaborarea sa cu fosta Securitate, pe motiv ca nu este lamurita de concluziile ultimei expertize.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Rodica Stanoiu proces, #Rodica Stanoiu CNSAS , #frauda