Cinci persoane trimise in judecata pentru o inselaciune de 4 milioane de euro

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 14:32
1834 citiri
Cinci persoane trimise in judecata pentru o inselaciune de 4 milioane de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, joi, trimiterea in judecata a cinci persoane in legatura cu inselarea unor firme de leasing cu sume de peste 4 milioane de euro.

Persoanele trimise in judecata sunt Sorinel Branza, Dora Oglinda si Gabriel Mohanu, toti in stare de arest preventiv, si Vasile Catalin Alaciu (asociat unic si administrator al S.C. RAT COMPANY S.R.L. Baia Mare), toti acuzati de initiere si constituire a unui grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunii de inselaciune si obtinerii directe de beneficii financiare si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, se arata intr-un comunicat al DNA remis, joi, NewsIn.

De asemenea, a fost deferit justitiei Filimon Ionel Matei, in stare de arest preventiv, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat in scopul comiterii infractiunii de inselaciune si obtinerii directe de beneficii financiare si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Prin acelasi rechizitoriu, procurorii au solicitat tragerea la raspundere penala a persoanei juridice SC RAT COMPANY SRL, judet Maramures, localitatea Baia Mare pentru infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, se arata in comunicat.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, prin constituirea unui grup infractional organizat, in perioada februarie 2007 - septembrie 2008, persoanele acuzate au indus in eroare mai multe societati de leasing cu privire la existenta bunurilor ce urmau a fi livrate prin crearea aparentei existentei utilajelor.

In aceasta modalitate, au fost incheiate 25 de contracte de leasing avand ca obiect finantarea achizitionarii unui numar de 28 de utilaje.

Inculpatii au creat un prejudiciu in valoare totala de 14.678.646,63 de lei (echivalentul a 4.036.480 de euro).

In vederea recuperarii acestui prejudiciu, s-a instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani (in lei si valuta) ale Dorei Oglinda si Sorinel Brinza, fiind indisponibilizate si unele sume de bani aflate in contul SC RAT COMPANY SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#inselaciune, #firme leasing, #prejudiciu, #trimitere judecata , #frauda