Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cinci zile de sarbatoare pentru Sfantul Dimitrie

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 08:38
4379 citiri
Cinci zile de sarbatoare pentru Sfantul Dimitrie
Foto: qmagazine.ro

Desi Sfantul Dimitrie Basarabov este sarbatorit in ziua de 27 octombrie, praznuirea sa se intinde pe parcursul a cinci zile. Astfel, momentele sarbatoresti dedicate anul acesta ocrotitorului Capitalei incep joi si se vor incheia la 28 octombrie.

Credinciosii din toate colturile tarii vor petrece zile si nopti pe Dealul Patriarhiei pentru a ajunge la racla cu moastele Sfantului si vor participa la slujbe speciale, sfintiri, conferinte, expozitii si concerte corale, informeaza Jurnalul National.

Joi, la ora 10:00, vor fi aduse cu ocazia acestui eveniment si moastele Sfantului Apostol Pavel.

Incepand cu ora 10:45, va incepe procesiunea "Calea Sfintilor" cu moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor imparati Constantin si Elena pe traseul Biserica Sfantul Spiridon Nou, Strada Serban Voda, Strada Bibescu Voda, Dealul Mitropoliei.

In 26 octombrie, de Sfantul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, la ora 8:30, va avea loc slujba de resfintire a Catedralei Patriarhale, in urma lucrarilor de restaurare si a multiplelor dotari cu instalatii noi, executate in ultimele luni.

In ziua de praznuire a Sfantului Cuvios Dimitrie, slujbele incep la ora 9:00. Sfanta Liturghie va fi oficiata de Prea Fericitul Parinte Daniel, alaturi de Mitropolitul Panteleimon de Veria si de un sobor de ierarhi si preoti.

Marti, de la ora 10:00, va avea loc in Aula Magna sedinta Sfantului Sinod cu tema "Anul 2008, An jubiliar al Sfintei Scripturi si al Sfintei Liturghii".

O ultima manifestare a acestor zile de sarbatoare va fi sfintirea fabricii de lumanari "Faclia" de la Manastirea Duminica Sfintilor Romani din Popesti-Leordeni, incepand cu ora 17:00.

Targul de Sfantul Dumitru

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va organiza, de vineri pana duminica, Targul de Sfantul Dumitru, la care vor participa mesteri populari, ansambluri folclorice si tarafuri din toate zonele tarii, artisti ai Teatrului Masca si formatia peruana Sin Fronteras.

Mesterii veniti din toate colturile tarii, spectacolele folclorice si de teatru si gastronomia traditionala vor face deliciul celor trei zile de targ, informeaza Agerpres.

Cele mai multe manifestari in cadrul Targului vor avea loc duminica. In ultima zi a targului de Sfantul Dumitru vor fi vernisate inca doua expozitii, de data aceasta dedicate rromilor.

Citeste cuvantul Prea Fericitului Daniel cu prilejul Sarbatorilor Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou pe crestinortodox.ro.

Ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Ce se face în această zi, conform tradiției populare
Ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Ce se face în această zi, conform tradiției populare
Ortodocşii îl sărbătoresc marţi, 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din calendarul ortodox,...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Sfantul Dimitrie, #Dealul Patriarhiei, #sarbatoare, #pelerini, #moaste , #frauda