Cioroianu, in a doua zi de turneu in Muntenegru si Macedonia

Marti, 26 Februarie 2008, ora 10:40
996 citiri
Cioroianu, in a doua zi de turneu in Muntenegru si Macedonia

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu isi va incepe a doua zi a turneului balcanic cu o vizita la Podgorita si se va incheia in Macedonia, unde va avea o intrevedere cu omologul macedonean, anunta NewsIn.

Vizita ministrului de Externe roman in Muntenegru este primul contact bilateral care are loc la Podgorita, dupa ce Muntenegru si-a proclamat independenta la 3 iunie 2006. Romania si Muntenegru au stabilit relatii diplomatice la 9 august 2006.

In Muntenegru, seful diplomatiei romane va avea o intalnire cu ministrul de Externe Milan Rocen si va fi primit de premierul Jeliko Sturanovici si de presedintele Parlamentului, Ranko Krivokapici.

Convorbirile oficiale vor aborda aspecte privind stadiul relatiilor Romaniei cu Muntenegru, sub aspectul dialogului politic si al cooperarii sectoriale, cu accent pe dimensiunea economica. De asemenea, vor fi analizate progresele realizate de Muntenegru in procesul de integrare europeana si euroatlantica, precum si evolutiile regionale.

Muntenegru si-a inceput procesul de integrare europeana la 15 octombrie 2007, cand a semnat Acordul de Stabilizare si Asociere cu UE. La 18 septembrie 2007 au fost semnate intre UE si Muntenegru acordurile privind facilitarea regimului de vize si readmisia, care au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2008.

La summitul NATO de la Riga (29 noiembrie 2006), aliatii au invitat Muntenegru, alaturi de Serbia si Bosnia, sa semneze documentul-cadru al programului Parteneriatul pentru Pace (Partnership for Peace), dupa ce Muntenegru solicitase admiterea in PfP cu doua luni inainte.

Cea de-a doua zi a turneului balcanic al ministrului roman de externe se incheie in Macedonia, la Skopje, unde Adrian Cioroianu va avea o intrevedere cu omologul sau macedonean Antonio Milososki.

Romania a declarat oficial ca sprijina invitarea Croatiei, Macedoniei si Albaniei de a adera la Alianta Nord-Atlantica la summitul de la Bucuresti. De altfel, ministrul Adrian Cioroianu a reafirmat luni, dupa intrevederea cu omologul sau croat, Gordan Jandrokovici, optimismul sau in ceea ce priveste posibilitatea foarte mare ca Republica Croatia sa primeasca invitatia de a adera la NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ion Țiriac șterge pe jos cu tenismenii români: ”Nu au valoare pentru nimic. Pot să bag mâna în foc...”
Ion Țiriac șterge pe jos cu tenismenii români: ”Nu au valoare pentru nimic. Pot să bag mâna în foc...”
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că jucătorii români nu au valoare pentru a primit un wild card direct pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii...
Ilie Năstase sare în apărarea lui Ion Țiriac: ”Ne obligă să aducem. Nu că sunt prea slabi...”
Ilie Năstase sare în apărarea lui Ion Țiriac: ”Ne obligă să aducem. Nu că sunt prea slabi...”
Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, vineri, că jucătorilor români li s-au acordat wild card-uri în calificări şi nu pe tabloul principal al turneului Ţiriac Open, găzduit zilele...
#Cioroianu, #turneu, #Muntenegru, #Macedonia , #frauda