Circulatia feroviara intre Campia Turzii si Cluj-Napoca ar putea fi reluata marti

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 22:33
859 citiri
Circulatia feroviara intre Campia Turzii si Cluj-Napoca ar putea fi reluata marti

Seful Politiei Transporturi Feroriare Cluj, Constantin Danila, a declarat luni seara, ca circulatia feroviara nu va putea fi reluata in cursul noptii intre Cluj si Campia Turzii, deoarece vagoanele trenului deraiat blocheaza ambele fire de mers.

Potrivit lui Danila, la fata locului se afla deja reprezentantii firmei Unifertrans, dar se asteapta venirea unei macarale de la Cluj si poate chiar a uneia de la Brasov pentru a ridica un vagon, insa el trebuie si golit de motorina inainte.

"In acest moment se analizeaza mai multe variante de lucru. Exista un vagon care blocheaza doua fire de circulatie feroviara, plus alte doua care au sarit de pe sina. Din vagonul care este culcat pe cele doua fire curge motorina, deci el trebuie golit si dupa accea ridicat cu macarau. Dupa aceea se va trece la punerea pe sine a celorlalte doua vagoane si trenul de marfa poate pleca. Nu cred ca acest lucru se va intampla in aceasta noapte", a precizat Danila.

Acesta a spus ca sase vagoane au cazut, in urma deraierii in rapa din partea stanga - in functie de sensul de mers al trenului -, iar din unul curge motorina, iar un alt vagon este cazut in rapa din partea dreapta a sinelor de tren.

In urma accidentului au fost rupti si trei stalpi care asigura electricitatea pentru trenurile care trec in zona, conforma declaratiilor lui Danila, care sustine ca motivele accidentului nu au fost inca determinate.

"La fata locului se afla pompieri, jandarmi, politisti, reprezentanti ai CFR Infrastuctura si un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, care coordoneaza ancheta. Putem insa exclude ca ar fi vorba de o mana criminala, cauzele fiind mai mult de ordin tehnic", a subliniat Danila, amintind ca trenul de 36 de vagoane avea o locomotiva in fata si un impingator in spate, iar in momentul accidentului circula intr-o zona de restrictie de viteza de 60 de km/h.

Calatorii care vor sa circule pe relatia Campia Turzii-Cluj-Napoca sunt transportati cu microbuze pentru a nu fi afectati de incident, a mai spus Constantin Danila.

Garda Regionala de Mediu Cluj a trimis un comisar in zona, insa, potrivit directorului Mihaela Rozor, concluziile vor putea fi trase doar in cursul diminetii de marti, in zona lasandu-se intunericul in momentul in care comisarul a ajuns la fata locului, greu accesibila de altfel.

Luni, in jurul orei 17.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj a fost alertat cum sa intre localitatile Boju si Valea Florilor, comuna clujeana Cojocna, mai multe vagoane ale unui marfar care transporta produse petroliere au deraiat de pe sine.

Transportul apartine firmei private Unifertrans, are 36 de vagoane si venea din Ploiesti cu destinatia Cluj-Napoca Est.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#tren deraiat Cluj, #tren marfa deraiat , #frauda