Citroen, Ikea si Carrefour Feeria, construite pe terenuri ajunse la Popoviciu

Vineri, 27 Martie 2009, ora 18:08
3577 citiri
Citroen, Ikea si Carrefour Feeria, construite pe terenuri ajunse la Popoviciu

Pe terenurile Universitatii de Agronomie care au ajuns la firmele controlate de Popoviciu au fost construite sedii ale unor societati importante, printre care reprezentanta Citroen, Carrefour Feeria, Ikea Romania, Baneasa Shopping Center, potrivit documentelor procurorilor DNA.

"Terenul in suprafata de 224 de hectare, pe care universitatea l-a adus ca aport la capitalul social al SC Baneasa Investments SA este situat in partea de nord a orasului Bucuresti, se invecineaza cu DN1 Bucuresti-Ploiesti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru si sedii ale unor societati comerciale importante, printre care reprezentanta Citroen, Carefour Feeria, Ikea Romania, Baneasa Shopping Center", se arata in rezolutia procurorilor.

Procurorii nu fac nicio referire la persoana lui Calin Popescu Tariceanu, care a reprezentat firma Citroen in Romania, sau la numele altor reprezentanti ai societatilor ce sunt construite pe terenul in cauza.

De alfel, in aceasta rezolutie a Parchetului nu se face legatura directa a lui Popoviciu cu afacerea terenurilor decat prin precizarea ca acesta a avut un interpus si un interes sa aduca terenul USAMV in capitalul social al Baneasa Investments.

Astfel, se arata in rezolutie, in capitalul Baneasa Investments a fost introdus initial dreptul de folosinta, iar ulterior dreptul de proprietate asupra terenului in suprafata de 224 de hectare.

Prin aducerea terenului in suprafata de 224 de hectare ca aport la capitalul social al Baneasa Investments a fost cauzat un prejudiciu de 2,24 de milioane USD, terenul fiind subevaluat la un dolar metrul patrat, se precizeaza in document.

Prin rezolutia facuta pe 20 martie 2009 au fost puse sub urmarire penala opt persoane, respectiv fostul rector al Universitatii de Stiinte Agronomice, Ioan Alecu, si alti angajati ai acesteia. De asemenea, au fost pusi sub urmarire si Mihai Andrei Bejenaru, interpusul lui Gabriel Popoviciu in afacere, si Gheorghe Cuzuc, fost judecator de carte funciara care a inscris dreptul de proprietate al USAMV Bucuresti in baza unei legi abrogate.

Astfel, contractul de asociere in participatiune cu societatea Log Trans SRL, devenita ulterior Baneasa Investments, a fost semnat in aprilie 2000 de Ioan Alecu, alaturi de alti reprezentanti ai Universitatii Agronomice, si de catre Andrei Mihai Bejenaru, in calitate de imputernicit al Log Trans, arata procurorii DNA.

Potrivit rezolutiei procurorilor de incepere a urmaririi penale, "printre clauzele de dizolvare a asociatiunii a fost enumerata si situatia in care terenurile aferente fermei Baneasa treceau in proprietatea USAMV Bucuresti, caz in care aceasta din urma se obliga sa aduca bunurile imobile aferente ca aport la capitalul social al SC Log Trans SRL Bucuresti".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#citroen, #Gabriel Popoviciu, #Universitatea de Agronomie, #urmarire penala , #frauda
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Generalul Dincă -te-leagă a fost al treilea om în stat după CODOI fetele lui au fost OFIŢERI de SECU`iar POPO-VICIU este chiar VICIUL COMPLICITĂŢII